Dizolvam drojdia in apa calduta si adaugam la el 1/2 lingurita sare si 1 lingurita zahar. Turnam la faina apa in care am dizolvat drojdia, framantam bine si adaugam 25 ml ulei continuand sa lucram aluatul pana se absoarbe tot uleiul. Se pune aluatul intr-o punga de plastic si se da la rece pana cand ne apucam sa coacem pizza (poate sa stea si cateva ore bune ).
Se rup din aluat bucati, si se intind cat mai subtire. Se unge o folie de aluminiu cu un pic de ulei de masline se aseaza peste aluatul intins si se stropeste cu un pic de ulei si aluatul. Se pune deasupra sunca taiata, boabe de porumb, cascaval ras, ketchup si se da la cuptorul preincalzit pe grilajul din cuptor.
Astfel coapt, aluatul de la pizza ramane la fel de subtire cum am intins-o. Este delicioasa. Din cantitatea descrisa mai sus va ies aproximativ 4 buc pizza mai mari.
Pofta Buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSe fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!
Rulouri din piept de pui cu carnati si castravecioriMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii