Penne Rigate cu Piept de Pui si Ciuperci, la Cuptor

Complexitate
redusa
Penne Rigate cu Piept de Pui si Ciuperci, la Cuptor

Ingrediente

  • -500g penne rigate
  • -100g piept de pui
  • -1 ceapa
  • -200g ciuperci la conserva
  • -1 tija sedano
  • -o bucata ardei rosu
  • -o bucata ardei galben
  • -5 linguri ulei de masline
  • -80g formaggio
  • -200ml panna da cucina
  • -sare
  • -piper
  • -2 foi de dafin

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie felii subtiri si se pune la prajit in 5 linguri de ulei de masline.
Dupa cateva minute in care carnea s-a prajit, se adauga ciupercile. Adaugam putina sare si putin piper si le lasam pt 2-3 minute sa se prajeasca-fiarba, impreuna.

Intre timp putem curata si taia felii ardeii, rosu si galben. Dupa ce carnea si ciupercile, s-au prajit frumos, adaugam ardeii.

Taiem ceapa, dar nu foarte marunt si o amestecam cu celelalte ingrediente din tigaie.
Taiem si tija de sedano si o punem in tigaie.
Punem apa cat sa le cuprinda pe toate si le lasam la fiert.

Dupa 5 minute adaugam foile de dafin, punem capacul pe tigaie si lasam sa fiarba totul, pana apa, scade. Dupa ce a scazut apa, adaugam 200ml panna da cucina. Amestecam si lasam sa fiarba pt 1-2 minute, dupa care stingem focul si ne ocupam de paste.

Asadar, punem apa la fiert, iar cand a inceput sa dea in clocot, punem pastele si le lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj. Odata fierte pastele, le strecuram si le punem intr-o tava termoizolanta. Punem peste paste, sosul. Iar deasupra presaram, formaggio.

Dam tava la cuptor pentru 30 minute. Se servesc calde cu o salata de druditati, pe langa .... pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura