Penne cu piept de pui in sos de rosii cu usturoi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Penne cu piept de pui in sos de rosii cu usturoi

Ingrediente

  • 50 g paste penne + 500 ml apa pentru fierberea lor + putina sare;
  • 100 g piept de pui;
  • sare;
  • o lingura de untura lichida;
  • 150 g rosii cuburi din conserva;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • ierburi aromatice uscate: oregano, busuioc si maghiran;
  • 200 ml apa;
  • 3 catei de usturoi;
  • 3 fire de patrunjel

Mod de preparare

Se pun intr-o cratita 500 ml apa cu putina sare si cand dau in clocote se adauga pastele. Se amesteca, se fierb conform indicatiilor de pe pachet (8-9 minute, de obicei), apoi se iau de pe foc si se acopera cratita cu un capac.

Pieptul de pui se taie cubulete, se spala, se da cu sare si se pune intr-o tigaie in untura incinsa, acoperind-o cu un capac. Dupa ce se prajeste carnea putin, se adauga 100 ml apa pentru a se patrunde mai bine.

Rosiile din conserva se dau prin storcatorul de fructe pentru a ramane decat sucul.

Dupa ce s-a patruns carnea, se adauga sucul de rosii, jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, ierburile aromatice uscate si inca 100 ml apa, acoperind din nou tigaia cu capacul si lasand-o la foc pana cand se leaga sosul.

Se curata usturoiul de foi, se spala si se piseaza, adaugandu-l peste sos dupa ce acesta s-a racorit putin. Se adauga si jumatate din patrunjelul spalat si tocat, restu-l pastrandu-se pentru servire.

Pastele se scurg si se clatesc cu apa calda, se aseaza pe o farfurie, se pune sosul deasupra, apoi restul de patrunjel si se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia