Paste de Casa Preparate cu Sparanghel

Complexitate
redusa
Paste de Casa Preparate cu Sparanghel

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 linguri cu varf de sparanghel uscat
  • praf de sare
  • faina cat cuprinde ca sa obtinem un aluat omogen si destul de vartos, dar totusi suficient de moale

Mod de preparare

Intrati aici pentru a vedea cum se face pudra de sparanghel.

Cum am avut prea mult sparanghel si nu am vrut sa se strice l-am transformat in pudra pe care o folosesc la aluaturile de paste. Reteta este simpla dar pot sa va spun ca este tare buna, se simte gustul sparanghelului si in combinatie cu un sos adecvat pastele se transforma intr-o mancare regeasca.

Poze multe nu am pentru ca am fost in mare graba dar totusi se poate vedea cate ceva din splendoarea lor.

Pentru cele carora le place sa isi faca in casa pastele le recomand cu caldura idea.

Se sparg ouale intr-un vas se adauga sarea si sparanghelul pudra dupa care se amesteca bine. Se adauga faina si omogenizam pe masura ce o adaugam. Mie mi-a intrat aproximativ 250 grame, poate ceva mai mult.

Dupa ce framantam bine punem intr-o punga de plastic si lasam sa se odihneasca jumatate de ora dupa care intindem aluatul, fie cu sucitorul, fie la masina de taietei.

Aluatul il intindem mai gros, nu subtire ca la taieteii pentru supa, dupa care taiem fasii late de 1/2 cm.

Lasam la uscat si pastram in pungi sau punem la fiert in apa cu sare.

Pastele proaspete se fierb 3 minute (circa), dupa care facem un sos olandez pe care il turnam deasupra.

Daca nu ne place sosul olandez facem un sos de unt cu usturoi sau un sos alfredo facut, in locul uleiului, pe uleiul scurs de la prajitul unor bucatele de slaninuta afumata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
1
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)
2
Dulciuri

Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)

Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Cheesecake cu portocale
Bucataras.RO

Cheesecake cu portocale

Dupa cum stiti ador branzeturile, iar atunci cand vine vorba de desert, cele cu branza se numara printre favorite. Pe masa de...

Cheesecake cu portocale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti