Paste cu Sos de Busuioc (pesto), Fasole Verde si Cartofi

Postat pe: 23-09-2009
(0)

Ingrediente

Pentru 2 persoane:
200 g paste (tip penne, rigatoni, nu spaghetti)
200g fasole verde (nu cea lata)
1 cartof
1 rosie (optional, dar eu am pus)
4-5 linguri sos de busioc pesto alla genovese
Ingrediente pentru sos pesto
4 legaturi de busuioc (proaspat)
1 pahar de ulei de masline de buna calitate
3 linguri de parmezan ras (sa fie parmigiano original)
3 linguri de cascaval de oaie ras
2 catei de usturoi
1 lingura de samburi de brad (pinoli)
1 lingura de nuci macinate
putina sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se pune apa pentru paste la fiert! Cand clocoteste, saram si adaugam fasolica verde si un cartof taiat cubulete (cartoful are rolul doar de a da putina densitate sosului de busuioc).

Dupa circa cinci-sapte minute, (depinde de fasole, sa fie destul de frageda, fara ate) se adauga si pasta!

Cand pastele sunt fierte strecuram si punem totul intr-un castron de salata! Adaugam sosul "pesto" amestecam si putem pune si o rosie taiata cubulete (eu am pus doar am cautat sa nu pun si semintele, doar pulpa).

Cine nu gaseste de cumparat pesto (eu gasesc de buna calitate) ingredientele pe care le-am enumerat mai sus pentru pesto se pun in blender si se mixeaza (mai nou! ! ! ) dar un "pesto " serios se face in mojar de marmura!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paste cu Sos de Busuioc (pesto), Fasole Verde si Cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paste cu Sos de Busuioc (pesto), Fasole Verde si Cartofi