Paste cu Somon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Somon

Ingrediente

  • Pt 2 persoane
  • 300 gr somon proaspat
  • o ceapa mica
  • paste dupa gust
  • 250 gr smantana dulce gatit
  • 100 ml vin alb
  • un catel usturoi
  • 150 ml supa de peste sau
  • un cub de baza de peste
  • patrunjel proaspat
  • margarina sau unt

Mod de preparare

Cred ca o sa innebunesc cu somonul, dar mie imi place la nebunie pestele asta! si imi plac si pastele!
Asa ca, intr-o seara saptamana asta, cand Silvius era intr-odelegatie, am chemat o colega de munca la barfa. Si trebuia sa pregates si cina!

Pt desert am facut prajitura gelee cherry, am uitat cine a publicat-o: (Sunt foarte rapid si usor de facut: se toaca cam jumate de ceapa fin fin, se pune la calit in unt sau margarina pana cand se face transparenta. Atunci puneti bucatile de somon proaspat, taiate in cubulete de 2. 5 cm -3 cm peste si mestecati repede cu tigaia ca sa nu se arda pestele, doar sa isi schimbe un pic culoarea.

Puneti si un catel de usturoi zdrobit. Puneti un pic de caldo de peste daca aveti, daca nu doar vegeta si vin alb, cat sa acopere pestele. Lasati sa fiarba pana se reducce la jumate vinul si adaugati smantana dulce, poate fi si de cea pt prajituri dar care nu are zahar in.

Smantana puneti cat credeti de cuvinta. Acum, daca faceti doar doau portii puteit pune direct in tigaie pastele fierte si scurse si saltati un pic tigaia ca sa se amestece, daca nu puneti sosul peste paste in farfurie. Presarati un pic de parmezan si patrinjel proaspat.

Acum nu am avut, dar cand am pun si cativa creveti decojiti odata cu somonul, ii da un gust si mai puternic de mare. :d Pofta buna!
Se servesc la minut, cu patrunjel proaspat si un pahar de vin alb rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia