Paste cu Somon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Somon

Ingrediente

  • Pt 2 persoane
  • 300 gr somon proaspat
  • o ceapa mica
  • paste dupa gust
  • 250 gr smantana dulce gatit
  • 100 ml vin alb
  • un catel usturoi
  • 150 ml supa de peste sau
  • un cub de baza de peste
  • patrunjel proaspat
  • margarina sau unt

Mod de preparare

Cred ca o sa innebunesc cu somonul, dar mie imi place la nebunie pestele asta! si imi plac si pastele!
Asa ca, intr-o seara saptamana asta, cand Silvius era intr-odelegatie, am chemat o colega de munca la barfa. Si trebuia sa pregates si cina!

Pt desert am facut prajitura gelee cherry, am uitat cine a publicat-o: (Sunt foarte rapid si usor de facut: se toaca cam jumate de ceapa fin fin, se pune la calit in unt sau margarina pana cand se face transparenta. Atunci puneti bucatile de somon proaspat, taiate in cubulete de 2. 5 cm -3 cm peste si mestecati repede cu tigaia ca sa nu se arda pestele, doar sa isi schimbe un pic culoarea.

Puneti si un catel de usturoi zdrobit. Puneti un pic de caldo de peste daca aveti, daca nu doar vegeta si vin alb, cat sa acopere pestele. Lasati sa fiarba pana se reducce la jumate vinul si adaugati smantana dulce, poate fi si de cea pt prajituri dar care nu are zahar in.

Smantana puneti cat credeti de cuvinta. Acum, daca faceti doar doau portii puteit pune direct in tigaie pastele fierte si scurse si saltati un pic tigaia ca sa se amestece, daca nu puneti sosul peste paste in farfurie. Presarati un pic de parmezan si patrinjel proaspat.

Acum nu am avut, dar cand am pun si cativa creveti decojiti odata cu somonul, ii da un gust si mai puternic de mare. :d Pofta buna!
Se servesc la minut, cu patrunjel proaspat si un pahar de vin alb rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.