Paste cu Naut

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Naut

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • paste scurte 150 gr
  • naut fiert (1/2 de conserva)
  • ardei gras 1/2
  • ceapa 1/4
  • usturoi 1 catel
  • morcov 1
  • 3 frunze de sfecla
  • rosii pasate (2 linguri)
  • rozmarin
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se pune la inabusit morcovul ras pe razatoarea mica, ardeiul taiat marunt, ceapa si usturoiul (eu le-am infipt intr-o scobitoare ca sa le gasesc si sa le recuperez) si frunzele de sfecla tocate marunt cu un praf de sare. Se adauga pasta de rosii, nautul fiert, scurs si clatit din conserva si apa cit e nevoie si se lasa sa fiarba la foc mic.

Nautul, inainte de a adauga si pastele se poate scoate cam 1-2 linguri din supa, cel ramas se mixeaza pina devine o crema, se adauga si nautul boabe tinut deoparte ... si pastele.. in felul acesta minestra e mai cremoasa, mai legata dar se mai intilnesc in farfurie si boabe intregi. Eu am strivit cu " strivitorul pt piure "

La sfirsit se scoate ceapa si usturoiul si se adauga rozmarinul. Mai se da un clocot si se stinge focul. Se lasa acoperita minestra pina se fierb pastele. Separat se pun la fiert in apa cu sare pastele cite minute scrie pe pachet. Cind sunt gata fierte se scurg si se rastoarna in supa.
Reteta originala (traditionala) are numai ceapa si / sau usturoi calite in ulei, se adauga apa (supa de legume) si nautul fiert (sau daca nu e deja fiert se fierbe acum in acest caz se pune in apa un manunchi format din telina verde, morcov si rozmarin legate cu ata si care se scot la sfirsit) rosii pasate (sau exista si retete fara rosii) si inainte cu 10 min se adauga si pastele sa fiarba in supa..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa