Paste cu Naut

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Naut

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • paste scurte 150 gr
  • naut fiert (1/2 de conserva)
  • ardei gras 1/2
  • ceapa 1/4
  • usturoi 1 catel
  • morcov 1
  • 3 frunze de sfecla
  • rosii pasate (2 linguri)
  • rozmarin
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se pune la inabusit morcovul ras pe razatoarea mica, ardeiul taiat marunt, ceapa si usturoiul (eu le-am infipt intr-o scobitoare ca sa le gasesc si sa le recuperez) si frunzele de sfecla tocate marunt cu un praf de sare. Se adauga pasta de rosii, nautul fiert, scurs si clatit din conserva si apa cit e nevoie si se lasa sa fiarba la foc mic.

Nautul, inainte de a adauga si pastele se poate scoate cam 1-2 linguri din supa, cel ramas se mixeaza pina devine o crema, se adauga si nautul boabe tinut deoparte ... si pastele.. in felul acesta minestra e mai cremoasa, mai legata dar se mai intilnesc in farfurie si boabe intregi. Eu am strivit cu " strivitorul pt piure "

La sfirsit se scoate ceapa si usturoiul si se adauga rozmarinul. Mai se da un clocot si se stinge focul. Se lasa acoperita minestra pina se fierb pastele. Separat se pun la fiert in apa cu sare pastele cite minute scrie pe pachet. Cind sunt gata fierte se scurg si se rastoarna in supa.
Reteta originala (traditionala) are numai ceapa si / sau usturoi calite in ulei, se adauga apa (supa de legume) si nautul fiert (sau daca nu e deja fiert se fierbe acum in acest caz se pune in apa un manunchi format din telina verde, morcov si rozmarin legate cu ata si care se scot la sfirsit) rosii pasate (sau exista si retete fara rosii) si inainte cu 10 min se adauga si pastele sa fiarba in supa..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Chec tigrat
5
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Parteneri
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca
Bucataras.RO

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

O plăcintă cu dovleac ce a avut în sfârșit succes în familia noastră. Nah, acum după ce vor citi...

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia