Fasolea verde se curata si se spala. Nu se rupe, ci se lasa intreaga.
Dupa, se pune o oala cu apa pe foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se pune fasolea verde. Se lasa la fiert, pana e mai bine de jumatate patrunsa, dupa care se pun pastele. Si se lasa la fiert. Pastele trebuie fierte "al dente".
Imediat dupa ce s-a pus fasolea la fiert, se poate pregati si sosul, ca sa fie gata toate deodata.
Asadar, ceapa si cateii de usturoi se curata, se spala si se taie.
O tigaie se pune la foc cu ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa cateva momente la calit, dupa care se adauga pasta de rosii. Peste se pune apa, sare si piper. Se lasa totul la fiert, pana sosul scade si prinde o textura groasa.
Dupa ce pastele si fasolea sunt fierte, iar sosul a scazut, se pot amesteca. Asadar, pastele si fasolea se scurg si se pun peste sos. Se amesteca bine.
Se servesc calde.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii