Fasolea verde se curata si se spala. Nu se rupe, ci se lasa intreaga.
Dupa, se pune o oala cu apa pe foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se pune fasolea verde. Se lasa la fiert, pana e mai bine de jumatate patrunsa, dupa care se pun pastele. Si se lasa la fiert. Pastele trebuie fierte "al dente".
Imediat dupa ce s-a pus fasolea la fiert, se poate pregati si sosul, ca sa fie gata toate deodata.
Asadar, ceapa si cateii de usturoi se curata, se spala si se taie.
O tigaie se pune la foc cu ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa cateva momente la calit, dupa care se adauga pasta de rosii. Peste se pune apa, sare si piper. Se lasa totul la fiert, pana sosul scade si prinde o textura groasa.
Dupa ce pastele si fasolea sunt fierte, iar sosul a scazut, se pot amesteca. Asadar, pastele si fasolea se scurg si se pun peste sos. Se amesteca bine.
Se servesc calde.
Pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAm pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri,...
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii