Paste cu Fasole Verde

Postat pe: 03-08-2013
(0)

Ingrediente

400g fasole verde
300g paste scurte
1 ceapa
4 catei de usturoi
ulei de masline
250g bulion sau pasta de rosii (eu mi-am pregatit, pasta proaspata in casa din 3 rosii)
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Fasolea verde se curata si se spala. Nu se rupe, ci se lasa intreaga.

Dupa, se pune o oala cu apa pe foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se pune fasolea verde. Se lasa la fiert, pana e mai bine de jumatate patrunsa, dupa care se pun pastele. Si se lasa la fiert. Pastele trebuie fierte "al dente".

Imediat dupa ce s-a pus fasolea la fiert, se poate pregati si sosul, ca sa fie gata toate deodata.

Asadar, ceapa si cateii de usturoi se curata, se spala si se taie.
O tigaie se pune la foc cu ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa cateva momente la calit, dupa care se adauga pasta de rosii. Peste se pune apa, sare si piper. Se lasa totul la fiert, pana sosul scade si prinde o textura groasa.

Dupa ce pastele si fasolea sunt fierte, iar sosul a scazut, se pot amesteca. Asadar, pastele si fasolea se scurg si se pun peste sos. Se amesteca bine.

Se servesc calde.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paste cu Fasole Verde" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paste cu Fasole Verde