Paste cu Dovlecel si Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Dovlecel si Ciuperci

Ingrediente

  • - 400 gr paste de oricare
  • - un dovlecel marisor sau doi mai mici
  • - ciuperci feliate - o conserva (sau proaspete, de ce nu)
  • - bulion de la bunica, foarte bun si fara conservanti
  • - cativa catei de usturoi
  • - un ou
  • - o lingura de smantana
  • - sare
  • - piper si alte condimente dupa gust

Mod de preparare

" Eh, daca ar fi fost p-aci un topic cu dezastre in bucatarie, as fi postat acolo ... "

Suna cunoscut? Da am vrut si eu sa fac macaroanele invelite ale Iuliei, varianta cu ciuperci in loc de carne. Pai nu m-a ajutat dovlecelul s-a faramat si nu am mai putut sa invelesc nimic.

Asa ca m-am scarpinat olteneste pe dupa ureche, si m-am gandit ce sa fac cu macaroanele gata fierte si ferchezuite cu niste sos.. Mi-a iesit ceva atat de bun, incat am facut iar. De data asta cu paste scurte, si dovezi.

Am pus pastele la fiert in apa cu putina sare. Intre timp, am curatat dovlecelul si l-am taiat fasii subtiri. l-am calit in ulei incins. Am adaugat ciupercile scurse, bulionul, putina apa si usturoiul tocat, la distanta de cateva minute una de alta.

Am condimentat si am mai lasat putin pe foc. Apoi, am uns tava cu putin ulei si am turnat compozitia mai sus mentionata. Am batut oul cu smantana si am turnat deasupra. Am dat la cuptorul preincalzit aproximativ 30 min.

Si-uite-asa facui eu dintr-un dezastru, o bunatate.
Pofta buna!
Inainte de a fi gata, se poate rade cascaval sau branza de burduf pe deasupra. Ii da un gust yam yam!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie