Se amesteca carnea tocata cu piinea inmuiata in lapte, scursa bine, oul, patrunjelul tocat, sarea, piperul si se formeaza chiftelute cit mai mici posibil
Se prajesc in ulei, se scot pe o farfurie cu servet de hirtie (special pentru prajeli) ca sa absoarba toata grasimea.
Separat se pregateste sosul se varsa intr-o cratita pulpa de rosii, se adauga apa cit este nevoie ca sa fie mai lichida caci va fierbe pina se va ingrosa si o mare parte va fi absorbita de chiftelute.
Adaugam catelul de usturoi, tulpinile intregi de patrunjel, aceste doua ingrediente cind sosul va fi gata vor fi scoase si aruncate. Apoi adaugam sare, piper si cind incepe sa clocoteasca varsam chiftelutele inauntru si lasam sa fiarba la foc mic pina cind sosul se ingroasa si mai scade.
Intre timp fierbem pastele in apa sarata, cind sunt al dente deci mai au nevoie de cca 1-2 minute de coacere le scurgem si le varsam in sosul chiftelutelor. Lasam sa fiarba la foc mic pina cind pastele sunt gata.
Chiftelele mele sunt cam mari cine insa are mai multa rabdare le poate face cit mai mici posibil. Cu cit sunt mai mici cu atit sunt mai simpatice.
In loc de faimoasele spaghete din film am folosit fussili col bucco adica niste paste subtiri ca spaghetele, dar ondulate ca si cind ar fi fost puse pe bigudiuri.
Reteta poate fi trecuta cu succes in lista de retete "traditionale" americane, caci este tipica din little Italy si comunitatii italiene de pe coasta de est a SUA.
In Italia se pregateste aceasta reteta, dar se serveste nu ca un fel de mincare ci doua: felul 1 pastele cu sosul si felul 2 chiftelele cu alta parte din sos. Servirea intr-o singura farfurie si ca un fel unic de mincare ar fi singura mare diferenta.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii