Am pregatit sosul beshamel si am varsat 1/2 din el pe fundul tavii.
Am fiert tortellinii foarte al dente (pe pachet scria 5 minute si eu i-am fiert numai 3 minute). i-am scurs si i-am amestecat cu ricotta. Am impartit cantitatea in 6 parti egale.
Am luat o foaie de lasagna proaspata si fara sa o mai oparesc si am asezat peste ea o felie de prosciutto cotto peste care am pus cu lingura o parte de tortellini. Am rulat foaia de lasagna si am asezat-p in tava cu sos.
Am continuat operatiunea cu toate foile de lasagna, sunca si tortellini.
Am amestecat smintina proaspata cu restul de sos beshamel si am varsat totul peste rulouri in tava si am adaugt "in ploaie" brinza rasa.
Am copt in cuptorul gata incalzit la 180 °c cca 25-30 minute sau pina cind rezulta gratinat usor (auriu).
Reteta traditionala din Bologna -
Manicaretto inseamna prin definitie "o mincare delicioasa pregatita /gatita cu multa atentie" sau cum mai definita de catre Accademia della Crusca Vivanda composta di più cose appetitose = Mincare compusa din mai multe feluri gustoase. Si este sinonim cu leccornia = mincare delicioasa si rafinata.
Pentru a accentua apartenenta acestui fel de mincare bucatarie tipice din Bologna alaturi de cuvintul manicaretto (manicaretti la plural) a fost adaugat Garisenda care este numele unuia dintre cele 2 turnuri simbol ale orasului Bologna (Asinelli si Garisenda). Garisenda fiind citat si de Dante in Divina comedie.
Reteta mea este una modificata dupa cea originala a soacrei mele (sper ca in viitor sa va prezint si reteta soacrei mele).
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii