Macaroane cu Branza si Dovleac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Macaroane cu Branza si Dovleac

Ingrediente

  • Pentru sos:
  • 60 g unt
  • 750 ml lapte
  • 35 g faina de grau alba + 1 lingura faina
  • 1 lingurita mustar dijon
  • 1/4 lingurita cayenne sau ardei iute
  • un praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • 1 cana puree de dovleac
  • 1/2 lingurita sare sau dupa gust
  • 500 g cheddar razalit
  • 250 g gouda razalita
  • 500 g macaroane din faina integrala
  • extra 2 linguri de branza mix razalita (optional)
  • 3 linguri pesmet (optional)

Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie maruntiti branza (se poate si razali). Puneti apa si 1/2 lingurita de sare apoi aduceti la fierbere. Adaugati macaroanele si fierbetile cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat de pe pachet. Incalziti laptele intr-o cratita.

Intr-o alta cratita la foc mic topiti untul si adaugati faina amestecand continuu cu un tel timp de maxim un minut. Adaugati laptele si continuati sa amestecati pana cand acestea se combina fara cocolase. Puneti mustarul, nucsoara, cimbrul, sarea si cayenne.

Cand sosul s-a ingrosat adaugati puree-ul de dovleac iar cand acesta este fierbinte opriti focul. Puneti branza in sos si incorporati bine pana cand acesta devine gros si cremos. Strecurati pastele, turnati sosul peste ele si amestecati.

Este optional sa le transferati intr-o vas de sticla termorezistent, presarati pesmet, cele 2 linguri de branza mix si lasati in cuptor care a fost preincalzit la timp de 190 c (gaz5) timp de 6-10 minute. Serviti imediat.
Aceasta reteta poate fi meniul principal (5 portii) sau garnitura (10 portii).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.