Macaroane cu Branza si Dovleac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Macaroane cu Branza si Dovleac

Ingrediente

  • Pentru sos:
  • 60 g unt
  • 750 ml lapte
  • 35 g faina de grau alba + 1 lingura faina
  • 1 lingurita mustar dijon
  • 1/4 lingurita cayenne sau ardei iute
  • un praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • 1 cana puree de dovleac
  • 1/2 lingurita sare sau dupa gust
  • 500 g cheddar razalit
  • 250 g gouda razalita
  • 500 g macaroane din faina integrala
  • extra 2 linguri de branza mix razalita (optional)
  • 3 linguri pesmet (optional)

Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie maruntiti branza (se poate si razali). Puneti apa si 1/2 lingurita de sare apoi aduceti la fierbere. Adaugati macaroanele si fierbetile cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat de pe pachet. Incalziti laptele intr-o cratita.

Intr-o alta cratita la foc mic topiti untul si adaugati faina amestecand continuu cu un tel timp de maxim un minut. Adaugati laptele si continuati sa amestecati pana cand acestea se combina fara cocolase. Puneti mustarul, nucsoara, cimbrul, sarea si cayenne.

Cand sosul s-a ingrosat adaugati puree-ul de dovleac iar cand acesta este fierbinte opriti focul. Puneti branza in sos si incorporati bine pana cand acesta devine gros si cremos. Strecurati pastele, turnati sosul peste ele si amestecati.

Este optional sa le transferati intr-o vas de sticla termorezistent, presarati pesmet, cele 2 linguri de branza mix si lasati in cuptor care a fost preincalzit la timp de 190 c (gaz5) timp de 6-10 minute. Serviti imediat.
Aceasta reteta poate fi meniul principal (5 portii) sau garnitura (10 portii).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia