Lasagna cu carne tocata de porc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Lasagna cu carne tocata de porc

Ingrediente

  • Sos Ragù:
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • doua tije de apio;
  • 225 ml ulei;
  • 750 g carne tocata de porc;
  • 150 ml vin alb;
  • 500 ml suc de rosii;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • sare
  • Sos Besciamella:
  • 150 g unt;
  • 150 g faina;
  • 1,5 l lapte;
  • o lingurita de nucsoara;
  • sare
  • In plus:
  • 12 foi lasagna;
  • 250 g Cascaval De Familie Delaco;
  • tava de 20x30 cm

Mod de preparare

Sos Ragù:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.

Tijele de apio se spala si se taie rondele.

Aceste legume se calesc intr-o tigaie mare cu ulei si putina sare. Se adauga carnea tocata (peste care se pune sare) si se mesteca continuu pana cand scade apa lasata de aceasta. Se pune vinul si se lasa la fiert pana cand scade in totalitate. Se adauga sucul de rosii si boiaua de ardei dulce si se mai lasa la fiert circa o ora, mestecand din cand in cand.

Intre timp se prepara sosul Besciamella:

Untul se topeste intr-un vas inalt, se adauga faina, apoi laptele (treptat), sarea si nucsoara si se amesteca energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama, dupa care se ia de pe foc.

Asamblare:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava dreptunghiulara se asambleaza lasagna astfel: sos Besciamella + 4 foi lasagna + sos Ragù + sos Besciamella + cascaval ras + 4 foi lasagna + sos Ragù + sos Besciamella + cascaval ras + 4 foi lasagna + sos Besciamella + cascaval ras . tava se baga la cuptor pentru 25 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
4
Dulciuri

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
Parteneri
Desert mere in foietaj cu sos de vanilie
Bucataras.RO

Desert mere in foietaj cu sos de vanilie

De ceva timp imi doresc sa pregatesc acest desert, dar, ba foloseam foietajul la altceva, ba nu aveam mere si tot asa. Zilele...

Desert mere in foietaj cu sos de vanilie
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala