Lasagna cu carne tocata de porc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Lasagna cu carne tocata de porc

Ingrediente

  • Sos Ragù:
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • doua tije de apio;
  • 225 ml ulei;
  • 750 g carne tocata de porc;
  • 150 ml vin alb;
  • 500 ml suc de rosii;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • sare
  • Sos Besciamella:
  • 150 g unt;
  • 150 g faina;
  • 1,5 l lapte;
  • o lingurita de nucsoara;
  • sare
  • In plus:
  • 12 foi lasagna;
  • 250 g Cascaval De Familie Delaco;
  • tava de 20x30 cm

Mod de preparare

Sos Ragù:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.

Tijele de apio se spala si se taie rondele.

Aceste legume se calesc intr-o tigaie mare cu ulei si putina sare. Se adauga carnea tocata (peste care se pune sare) si se mesteca continuu pana cand scade apa lasata de aceasta. Se pune vinul si se lasa la fiert pana cand scade in totalitate. Se adauga sucul de rosii si boiaua de ardei dulce si se mai lasa la fiert circa o ora, mestecand din cand in cand.

Intre timp se prepara sosul Besciamella:

Untul se topeste intr-un vas inalt, se adauga faina, apoi laptele (treptat), sarea si nucsoara si se amesteca energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama, dupa care se ia de pe foc.

Asamblare:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava dreptunghiulara se asambleaza lasagna astfel: sos Besciamella + 4 foi lasagna + sos Ragù + sos Besciamella + cascaval ras + 4 foi lasagna + sos Ragù + sos Besciamella + cascaval ras + 4 foi lasagna + sos Besciamella + cascaval ras . tava se baga la cuptor pentru 25 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
2
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
3
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Parteneri
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!