Se pune spanacul spalat la fiert, in apa cu sare. In alta cratita sa pune la fiert pastele de lasagna. Se fierb pe jumatate doar, apoi se scot din apa si se lasa la scurs. Spanacul se scurge si el, se toaca (se poate lasa si nefiert, frunza intreaga - asta cui ii place asa).
Intr-o craticioara se pune bulionul de rosii (se poate folosi sos de spaghete din comert - eu am preferat sa folosesc produsele proprii) la fiert, se pun 2 linguri de sos pesto (sos verde italienesc facut cu busuioc) si 2 cuburi de usturoi (sau 2 catei de usturoi pisati). Se amesteca bine, pe foc si cand incepe sa dea in fiert se ia de pe foc si se pune deoparte.
Se amesteca branza Ricota cu mozzarella rasa (puneti cantitatea cum va place) si cu 2 oua, apoi se pune spanacul scurs si tocat, se amesteca. Se lasa deoparte.
Se ia o tava de sticla rezistenta la cuptor, se pune o parte de bulion in tava, se dilueaza cu apa si se aseaza felii de pasta deasupra, peste ele se pune amestecul de branza (am uitat sa va spun ca branza se drege de sare si piper), apoi putin sos de rosii peste branza. Se pune apoi un alt strat de paste si se acopera din nou cu parmesan amestecat cu mozzarela. Se stropeste cu restul de sos de rosii si se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru jumate de ora sau 45 de minute. Se scoate folia apoi si se mai lasa inca 5 minute in cuptorul fierbinte.
Se scoate, se lasa la racit putin, se serveste simpla, acompaniata de un pahar cu vin de calitate buna sau se serveste cu paine prajita cu gust de usturoi.
Am uitat sa va spun, daca dupa ce ati pus pastele in tava si ele plutesc in multa apa cu sos, sa nu va speriati, ele fiind fierte doar pe jumatate, vor absorbi toata apa, deci sa nu va zgarciti cu sosul si apa.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraIata inca o reteta cu motto-ul "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". ...
Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chifteleNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii