Lasagna cu Branza si Spanac (Spinach And Cheese Lasagna)

Complexitate
redusa
Lasagna cu Branza si Spanac (Spinach And Cheese Lasagna)

Ingrediente

  • 350 g spanac
  • 10 bucati pasta de lasagna
  • 1 kg branza Ricota + mozzarella (impreuna cantaresc 1 kg)
  • 250 g parmesan
  • 150 mozzarella
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lt bulion de rosii
  • 2 linguri sos pesto
  • 2 cuburi usturoi (2 catei)

Mod de preparare

Se pune spanacul spalat la fiert, in apa cu sare. In alta cratita sa pune la fiert pastele de lasagna. Se fierb pe jumatate doar, apoi se scot din apa si se lasa la scurs. Spanacul se scurge si el, se toaca (se poate lasa si nefiert, frunza intreaga - asta cui ii place asa).

Intr-o craticioara se pune bulionul de rosii (se poate folosi sos de spaghete din comert - eu am preferat sa folosesc produsele proprii) la fiert, se pun 2 linguri de sos pesto (sos verde italienesc facut cu busuioc) si 2 cuburi de usturoi (sau 2 catei de usturoi pisati). Se amesteca bine, pe foc si cand incepe sa dea in fiert se ia de pe foc si se pune deoparte.

Se amesteca branza Ricota cu mozzarella rasa (puneti cantitatea cum va place) si cu 2 oua, apoi se pune spanacul scurs si tocat, se amesteca. Se lasa deoparte.

Se ia o tava de sticla rezistenta la cuptor, se pune o parte de bulion in tava, se dilueaza cu apa si se aseaza felii de pasta deasupra, peste ele se pune amestecul de branza (am uitat sa va spun ca branza se drege de sare si piper), apoi putin sos de rosii peste branza. Se pune apoi un alt strat de paste si se acopera din nou cu parmesan amestecat cu mozzarela. Se stropeste cu restul de sos de rosii si se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru jumate de ora sau 45 de minute. Se scoate folia apoi si se mai lasa inca 5 minute in cuptorul fierbinte.

Se scoate, se lasa la racit putin, se serveste simpla, acompaniata de un pahar cu vin de calitate buna sau se serveste cu paine prajita cu gust de usturoi.


Am uitat sa va spun, daca dupa ce ati pus pastele in tava si ele plutesc in multa apa cu sos, sa nu va speriati, ele fiind fierte doar pe jumatate, vor absorbi toata apa, deci sa nu va zgarciti cu sosul si apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti