Se pune spanacul spalat la fiert, in apa cu sare. In alta cratita sa pune la fiert pastele de lasagna. Se fierb pe jumatate doar, apoi se scot din apa si se lasa la scurs. Spanacul se scurge si el, se toaca (se poate lasa si nefiert, frunza intreaga - asta cui ii place asa).
Intr-o craticioara se pune bulionul de rosii (se poate folosi sos de spaghete din comert - eu am preferat sa folosesc produsele proprii) la fiert, se pun 2 linguri de sos pesto (sos verde italienesc facut cu busuioc) si 2 cuburi de usturoi (sau 2 catei de usturoi pisati). Se amesteca bine, pe foc si cand incepe sa dea in fiert se ia de pe foc si se pune deoparte.
Se amesteca branza Ricota cu mozzarella rasa (puneti cantitatea cum va place) si cu 2 oua, apoi se pune spanacul scurs si tocat, se amesteca. Se lasa deoparte.
Se ia o tava de sticla rezistenta la cuptor, se pune o parte de bulion in tava, se dilueaza cu apa si se aseaza felii de pasta deasupra, peste ele se pune amestecul de branza (am uitat sa va spun ca branza se drege de sare si piper), apoi putin sos de rosii peste branza. Se pune apoi un alt strat de paste si se acopera din nou cu parmesan amestecat cu mozzarela. Se stropeste cu restul de sos de rosii si se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru jumate de ora sau 45 de minute. Se scoate folia apoi si se mai lasa inca 5 minute in cuptorul fierbinte.
Se scoate, se lasa la racit putin, se serveste simpla, acompaniata de un pahar cu vin de calitate buna sau se serveste cu paine prajita cu gust de usturoi.
Am uitat sa va spun, daca dupa ce ati pus pastele in tava si ele plutesc in multa apa cu sos, sa nu va speriati, ele fiind fierte doar pe jumatate, vor absorbi toata apa, deci sa nu va zgarciti cu sosul si apa.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaChiar daca a trecut Pastele, se poate pregati acest desert ca un cheesecake, indiferent cum, va fi la fel de delicios....
Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolataDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii