Se pune spanacul spalat la fiert, in apa cu sare. In alta cratita sa pune la fiert pastele de lasagna. Se fierb pe jumatate doar, apoi se scot din apa si se lasa la scurs. Spanacul se scurge si el, se toaca (se poate lasa si nefiert, frunza intreaga - asta cui ii place asa).
Intr-o craticioara se pune bulionul de rosii (se poate folosi sos de spaghete din comert - eu am preferat sa folosesc produsele proprii) la fiert, se pun 2 linguri de sos pesto (sos verde italienesc facut cu busuioc) si 2 cuburi de usturoi (sau 2 catei de usturoi pisati). Se amesteca bine, pe foc si cand incepe sa dea in fiert se ia de pe foc si se pune deoparte.
Se amesteca branza Ricota cu mozzarella rasa (puneti cantitatea cum va place) si cu 2 oua, apoi se pune spanacul scurs si tocat, se amesteca. Se lasa deoparte.
Se ia o tava de sticla rezistenta la cuptor, se pune o parte de bulion in tava, se dilueaza cu apa si se aseaza felii de pasta deasupra, peste ele se pune amestecul de branza (am uitat sa va spun ca branza se drege de sare si piper), apoi putin sos de rosii peste branza. Se pune apoi un alt strat de paste si se acopera din nou cu parmesan amestecat cu mozzarela. Se stropeste cu restul de sos de rosii si se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru jumate de ora sau 45 de minute. Se scoate folia apoi si se mai lasa inca 5 minute in cuptorul fierbinte.
Se scoate, se lasa la racit putin, se serveste simpla, acompaniata de un pahar cu vin de calitate buna sau se serveste cu paine prajita cu gust de usturoi.
Am uitat sa va spun, daca dupa ce ati pus pastele in tava si ele plutesc in multa apa cu sos, sa nu va speriati, ele fiind fierte doar pe jumatate, vor absorbi toata apa, deci sa nu va zgarciti cu sosul si apa.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii