Lasagna 3

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Sos bolognese:
500g carne macinata(vita+porc pun eu)
1 conserva ciuperci
2 morcovi
1 ceapa
2 catei usturoi
3-4 foi de dafin
busuioc
2 linguri de faina
sare
piper
1 pahar vin alb sec (sau apa)
ulei de masline
2-3 rosii potrivite (sau bulion)
Sos bechamel:
50 g unt
50 g faina
sare
nucsoara
800-900 ml lapte (cat sa iasa un sos mai gros)
Foi lasagne
Cascaval ras

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Sos bolognese:
Se calesc in putin ulei usturoiul, ceapa, morcovul razalit, ciupercile, foile de dafin. Se adauga carnea si se mai lasa 5 minute, apoi se toarna vinul si rosiile taiate cuburi, faina si se fierbe pana devine mai consistent (nu curge). Se potriveste de sare si piper si se adauga busuiocul

Sos bechamel:
Se topeste untul, se pune faina, se stinge cu lapte, se pune sare si un pic de nucsoara (o lingurita rasa am pus eu).

Foile se pot cumpara din comert sau le puteti face acasa din 4 oua +400g faina, sare.

Fierbem foile 2-3 minute in apa cu sare, le scurgem si le trecem sub un jet de apa rece.

Intr-o tava se pune un strat de foi, sos bechamel, sos bolognese, cascaval ras si tot asa pana se termina sosurile. Pe ultima foaie eu pun doar sos bechamel si cascaval ras din abundenta.
Se da la cuptor 30-40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lasagna 3" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lasagna 3