Lasagna 3

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Lasagna 3

Ingrediente

  • Sos bolognese:
  • -500g carne macinata(vita+porc pun eu)
  • -1 conserva ciuperci
  • -2 morcovi
  • -1 ceapa
  • -2 catei usturoi
  • -3-4 foi de dafin
  • -busuioc
  • -2 linguri de faina
  • -sare
  • piper
  • -1 pahar vin alb sec (sau apa)
  • -ulei de masline
  • -2-3 rosii potrivite (sau bulion)
  • Sos bechamel:
  • -50 g unt
  • -50 g faina
  • -sare
  • -nucsoara
  • -800-900 ml lapte (cat sa iasa un sos mai gros)
  • Foi lasagne
  • Cascaval ras

Mod de preparare

Sos bolognese:
Se calesc in putin ulei usturoiul, ceapa, morcovul razalit, ciupercile, foile de dafin. Se adauga carnea si se mai lasa 5 minute, apoi se toarna vinul si rosiile taiate cuburi, faina si se fierbe pana devine mai consistent (nu curge). Se potriveste de sare si piper si se adauga busuiocul

Sos bechamel:
Se topeste untul, se pune faina, se stinge cu lapte, se pune sare si un pic de nucsoara (o lingurita rasa am pus eu).

Foile se pot cumpara din comert sau le puteti face acasa din 4 oua +400g faina, sare.

Fierbem foile 2-3 minute in apa cu sare, le scurgem si le trecem sub un jet de apa rece.

Intr-o tava se pune un strat de foi, sos bechamel, sos bolognese, cascaval ras si tot asa pana se termina sosurile. Pe ultima foaie eu pun doar sos bechamel si cascaval ras din abundenta.
Se da la cuptor 30-40 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de visine
1
Chec Zebra
2
Dulciuri

Chec Zebra

Chec Zebra
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri
Bucataras.RO

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Este un mic dejun intarziat, de weekend, poate chiar cumulat cu pranzul, pentru ca este satios si caloric. Dar e atat de...

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul... citeste mai mult
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate