Ingrediente
● Sos bolognese: |
● 500g carne macinata(vita+porc pun eu) |
● 1 conserva ciuperci |
● 2 morcovi |
● 1 ceapa |
● 2 catei usturoi |
● 3-4 foi de dafin |
● busuioc |
● 2 linguri de faina |
● sare |
● piper |
● 1 pahar vin alb sec (sau apa) |
● ulei de masline |
● 2-3 rosii potrivite (sau bulion) |
● Sos bechamel: |
● 50 g unt |
● 50 g faina |
● sare |
● nucsoara |
● 800-900 ml lapte (cat sa iasa un sos mai gros) |
● Foi lasagne |
● Cascaval ras |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Sos bolognese:
Se calesc in putin ulei usturoiul, ceapa, morcovul razalit, ciupercile, foile de dafin. Se adauga carnea si se mai lasa 5 minute, apoi se toarna vinul si rosiile taiate cuburi, faina si se fierbe pana devine mai consistent (nu curge). Se potriveste de sare si piper si se adauga busuiocul
Sos bechamel:
Se topeste untul, se pune faina, se stinge cu lapte, se pune sare si un pic de nucsoara (o lingurita rasa am pus eu).
Foile se pot cumpara din comert sau le puteti face acasa din 4 oua +400g faina, sare.
Fierbem foile 2-3 minute in apa cu sare, le scurgem si le trecem sub un jet de apa rece.
Intr-o tava se pune un strat de foi, sos bechamel, sos bolognese, cascaval ras si tot asa pana se termina sosurile. Pe ultima foaie eu pun doar sos bechamel si cascaval ras din abundenta.
Se da la cuptor 30-40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Lasagna 3" nu uita sa ii faci un review.
Se calesc in putin ulei usturoiul, ceapa, morcovul razalit, ciupercile, foile de dafin. Se adauga carnea si se mai lasa 5 minute, apoi se toarna vinul si rosiile taiate cuburi, faina si se fierbe pana devine mai consistent (nu curge). Se potriveste de sare si piper si se adauga busuiocul
Sos bechamel:
Se topeste untul, se pune faina, se stinge cu lapte, se pune sare si un pic de nucsoara (o lingurita rasa am pus eu).
Foile se pot cumpara din comert sau le puteti face acasa din 4 oua +400g faina, sare.
Fierbem foile 2-3 minute in apa cu sare, le scurgem si le trecem sub un jet de apa rece.
Intr-o tava se pune un strat de foi, sos bechamel, sos bolognese, cascaval ras si tot asa pana se termina sosurile. Pe ultima foaie eu pun doar sos bechamel si cascaval ras din abundenta.
Se da la cuptor 30-40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Lasagna 3" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany