Kreplach

Postat pe: 26-10-2011
(0)

Ingrediente

Pasta:
2 oua
280g de faina
3 linguri de apa
2 linguri de ulei
5 g de sare
Umplutura:
carnea de la 2 pulpe de pui
o bucata de praz tanar (reteta originala prevede ceapa)
2 linguri de ulei
sare
piper
marar
1 lingurita mica de ghimbir (facultativ- reteta originala nu prevede)
1 ou -care leaga umplutura daca tocati carnea (eu nu am pus)
Supa de pui:
300ml de supa de legume
sare
piper
400ml de apa
oasele de la pulpele de pui

Mod de preparare

Pregatim aluatul de ravioli, amestecand toate ingredientele pana ajungem la un rezultat suplu si nelipicios, il asezam in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora. Intre timp pregatim umplutura, dezosam pulpele de pui, taiam carnea foarte fin. Taiam in rondele fine prazul. Tocam mararul.

Incingem cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie, asezam carnea si prazul. Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea si prazul este bine inmuiat. Dam deoparte, amestecam cu mararul tocat si asezonam dupa gust, condimentam cu ghimbir si lasam sa se racoreasca.

Pregatim supa de pui din toate ingredientele, lasam sa scada cam un sfert din lichid, retragem oasele de pui, lasand o supa clara si frumos galbuie.

Scoatem aluatul din frigider, intindem cu ajutorul ruloului sau a masinii de paste o banda lunga, o impartim in doua, asezam din loc in loc umplutura pe una din benzi, acoperim cu cealalta si presam in jurul carnii. Taiam in forma de triunghi sau rotund cu ajutorul unui pahar.

Asezam supa pe foc si cand da in clocot dam drumul pastelor in ea. Cand toti ravioli sunt fierti ei sunt la suprafata supei, inchidem focul si dam deoparte si acoperim.

Servim fierbinte in farfurii adanci un fond de supa si 1-2 kreplach.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Kreplach" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Kreplach