Dizolvam drojdia in laptele caldut cu un praf de sare . La faina adaugam cele 2 oua , laptele in care am dizolvat drojdia si framantam bine pana apar besicile la aluat. Lasam deoparte aluatul acoperit cca. 30 minute sa dospeasca , si in acest timp taiem painea decojita in cubulete. Incalzim rama si prajim pe el cubuletele de paine un pic.
Cand aluatul e dospit ,adaugam la el cubuletele de paine si il lucram bine pana ce painea se incorporeaza in aluat. Pe o suprafata presarata cu putina faina formam din aluat 2 cilindri cu un diametru de 7-8 cm pe care ii punem la fiert in apa cu sare.( Sa avem grija sa ii punem intr-un vas mai larg deoarece aluatul creste in timpul fiertului.)
Lasam aluatul sa fiarba 15 minute pe o parte ,apoi se intoarce si se mai lasa inca 15 minute, avand grija ca apa sa nu clocoteasca puternic ( fierbem la foc mic ).
Se scoate din apa ,se taie felii de grosimea unui deget si se serveste calda alaturi de orice sos doriti.
Eu am facut sosul de la o reteta mai veche postata tocanita de pui cu smanta.
Sos folosit
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosDaaa, știu că vor apărea și cârcoteli ;) dar uneori, ma adaptez stilului de viață modern. E o...
Tort rapid cu fructeO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii