Dizolvam drojdia in laptele caldut cu un praf de sare . La faina adaugam cele 2 oua , laptele in care am dizolvat drojdia si framantam bine pana apar besicile la aluat. Lasam deoparte aluatul acoperit cca. 30 minute sa dospeasca , si in acest timp taiem painea decojita in cubulete. Incalzim rama si prajim pe el cubuletele de paine un pic.
Cand aluatul e dospit ,adaugam la el cubuletele de paine si il lucram bine pana ce painea se incorporeaza in aluat. Pe o suprafata presarata cu putina faina formam din aluat 2 cilindri cu un diametru de 7-8 cm pe care ii punem la fiert in apa cu sare.( Sa avem grija sa ii punem intr-un vas mai larg deoarece aluatul creste in timpul fiertului.)
Lasam aluatul sa fiarba 15 minute pe o parte ,apoi se intoarce si se mai lasa inca 15 minute, avand grija ca apa sa nu clocoteasca puternic ( fierbem la foc mic ).
Se scoate din apa ,se taie felii de grosimea unui deget si se serveste calda alaturi de orice sos doriti.
Eu am facut sosul de la o reteta mai veche postata tocanita de pui cu smanta.
Sos folosit
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii