Gnocchi din Aluat cu Ricotta

Complexitate
redusa
Gnocchi din Aluat cu Ricotta

Ingrediente

  • 200 gr ricotta
  • 1 ou
  • 150-180 gr faina
  • 6 linguri de branza rasa tip parmezan, parmigiano,grana
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca ricotta cu oul, un varf sare, branza rasa ... parmigiano/grana, apoi incepeti sa adaugati faina, putin cate putin. Cantitatea de faina poate varia in functie de cat absoarbe oul (ca poate fi mai mic sau mai mare) si ricotta (ca poate fii mai zemoasa sau mai uscata). Framantati pe planseta pana cand aluatul se ia bine de pe maini, trebuie sa fie omogen, elastic.

Se iau mici bucati din aluat, se formeaza un sul, nu foarte gros (vezi foto), se taie in mici bucatele, formand gnocchi. Se lucreaza mereu cu faina pe planseta. Se fierb in apa cu sare, cand se ridica ii tineti inca putin, circa ½ minut, apoi se scurg si se condimenteza cum doriti.

Eu i-am condimentat cu sos de rosii.
Se servesc imediat calzi, condimentati dupa plac, cu sosul preferat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa