Se amesteca ricotta cu oul, un varf sare, branza rasa ... parmigiano/grana, apoi incepeti sa adaugati faina, putin cate putin. Cantitatea de faina poate varia in functie de cat absoarbe oul (ca poate fi mai mic sau mai mare) si ricotta (ca poate fii mai zemoasa sau mai uscata). Framantati pe planseta pana cand aluatul se ia bine de pe maini, trebuie sa fie omogen, elastic.
Se iau mici bucati din aluat, se formeaza un sul, nu foarte gros (vezi foto), se taie in mici bucatele, formand gnocchi. Se lucreaza mereu cu faina pe planseta. Se fierb in apa cu sare, cand se ridica ii tineti inca putin, circa ½ minut, apoi se scurg si se condimenteza cum doriti.
Eu i-am condimentat cu sos de rosii.
Se servesc imediat calzi, condimentati dupa plac, cu sosul preferat.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaE un mezel de casa tare bun si o alternativa minunata celor din comert. Rulada se poate tine la frigider timp de cateva...
Aperitiv rulada din carne tocata cu legumeMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii