Gnocchi din Aluat cu Ricotta

Complexitate
redusa
Gnocchi din Aluat cu Ricotta

Ingrediente

  • 200 gr ricotta
  • 1 ou
  • 150-180 gr faina
  • 6 linguri de branza rasa tip parmezan, parmigiano,grana
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca ricotta cu oul, un varf sare, branza rasa ... parmigiano/grana, apoi incepeti sa adaugati faina, putin cate putin. Cantitatea de faina poate varia in functie de cat absoarbe oul (ca poate fi mai mic sau mai mare) si ricotta (ca poate fii mai zemoasa sau mai uscata). Framantati pe planseta pana cand aluatul se ia bine de pe maini, trebuie sa fie omogen, elastic.

Se iau mici bucati din aluat, se formeaza un sul, nu foarte gros (vezi foto), se taie in mici bucatele, formand gnocchi. Se lucreaza mereu cu faina pe planseta. Se fierb in apa cu sare, cand se ridica ii tineti inca putin, circa ½ minut, apoi se scurg si se condimenteza cum doriti.

Eu i-am condimentat cu sos de rosii.
Se servesc imediat calzi, condimentati dupa plac, cu sosul preferat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)