Se amesteca ricotta cu oul, un varf sare, branza rasa ... parmigiano/grana, apoi incepeti sa adaugati faina, putin cate putin. Cantitatea de faina poate varia in functie de cat absoarbe oul (ca poate fi mai mic sau mai mare) si ricotta (ca poate fii mai zemoasa sau mai uscata). Framantati pe planseta pana cand aluatul se ia bine de pe maini, trebuie sa fie omogen, elastic.
Se iau mici bucati din aluat, se formeaza un sul, nu foarte gros (vezi foto), se taie in mici bucatele, formand gnocchi. Se lucreaza mereu cu faina pe planseta. Se fierb in apa cu sare, cand se ridica ii tineti inca putin, circa ½ minut, apoi se scurg si se condimenteza cum doriti.
Eu i-am condimentat cu sos de rosii.
Se servesc imediat calzi, condimentati dupa plac, cu sosul preferat.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii