Gnocchi

Complexitate
redusa
Gnocchi

Ingrediente

  • -500 g branza de vaci
  • -1 lingurita rasa sare
  • -1 ou mare
  • -130 g gris
  • -3-4 linguri faina
  • -unt topit sau ulei de masline
  • -1 lingura sare + 2 linguri ulei pentru fiert gnocchi

Mod de preparare

Framantati un aluat neted si nelipicios din branza de vaci scursa, sare, ou, gris si faina.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 30 min.
Rupeti bucati din aluat si modelati suluri cu diametrul de aproximativ 1, 5 cm, pe masa de lucru infainata.

Taiati fiecare sul in felii groase de circa 1 cm.
Treceti fiecare bucatica de aluat peste dintii unei furculite intoarse invers pentru a se imprima pe aluat modelul caracteristic de gnocchi.

Fierbeti-i in apa multa clocotinda, cu sare si ulei, amestecand in oala, mai ales cand i-ati adaugat.

Scurgeti-i de apa cand s-au ridicat la suprafata (semn ca sunt fierti) si stropiti-i imediat cu unt topit sau ulei de masline.

Pastrati-i calzi, fierbinti chiar, pana in momentul servirii.

Merg foarte bine cu o mancare cu sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
4
Parteneri
Cosulete de linte cu guacamole
Bucataras.RO

Cosulete de linte cu guacamole

Am gasit pe blogul Laurei Adamache aceasta reteta si sincer nu am rezistat tentatiei de a o incerca!Va asigur ca gustul este...

Cosulete de linte cu guacamole
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj