Gnocchi

Complexitate
redusa
Gnocchi

Ingrediente

  • -500 g branza de vaci
  • -1 lingurita rasa sare
  • -1 ou mare
  • -130 g gris
  • -3-4 linguri faina
  • -unt topit sau ulei de masline
  • -1 lingura sare + 2 linguri ulei pentru fiert gnocchi

Mod de preparare

Framantati un aluat neted si nelipicios din branza de vaci scursa, sare, ou, gris si faina.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 30 min.
Rupeti bucati din aluat si modelati suluri cu diametrul de aproximativ 1, 5 cm, pe masa de lucru infainata.

Taiati fiecare sul in felii groase de circa 1 cm.
Treceti fiecare bucatica de aluat peste dintii unei furculite intoarse invers pentru a se imprima pe aluat modelul caracteristic de gnocchi.

Fierbeti-i in apa multa clocotinda, cu sare si ulei, amestecand in oala, mai ales cand i-ati adaugat.

Scurgeti-i de apa cand s-au ridicat la suprafata (semn ca sunt fierti) si stropiti-i imediat cu unt topit sau ulei de masline.

Pastrati-i calzi, fierbinti chiar, pana in momentul servirii.

Merg foarte bine cu o mancare cu sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie