Framantati un aluat neted si nelipicios din branza de vaci scursa, sare, ou, gris si faina.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 30 min.
Rupeti bucati din aluat si modelati suluri cu diametrul de aproximativ 1, 5 cm, pe masa de lucru infainata.
Taiati fiecare sul in felii groase de circa 1 cm.
Treceti fiecare bucatica de aluat peste dintii unei furculite intoarse invers pentru a se imprima pe aluat modelul caracteristic de gnocchi.
Fierbeti-i in apa multa clocotinda, cu sare si ulei, amestecand in oala, mai ales cand i-ati adaugat.
Scurgeti-i de apa cand s-au ridicat la suprafata (semn ca sunt fierti) si stropiti-i imediat cu unt topit sau ulei de masline.
Pastrati-i calzi, fierbinti chiar, pana in momentul servirii.
Merg foarte bine cu o mancare cu sos.
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii