Garganelli

Complexitate
redusa
Garganelli

Ingrediente

  • Pt pasta:
  • 100 gr faina 00
  • 1 ou
  • sare
  • Pt sos: (aici puteti face ce vreti)
  • ciuperci pleurotus
  • speck
  • parmezan

Mod de preparare

-am facut pasta
-am lasat-o sa se odihneasca sub castron citeva minute.
-apoi am scos cite o bucata (restul statea sub castron in continuare, ca sa nu se usuce)
-am intins o foaie cu sucitorul, cit am putut de subtire, dar nu chiar transparenta

- se taie patrate de 3*3 cm (aproximativ :lol:), daca nu aveti unealta speciala cu multe rotite paralele care taie pasta dintr-o singura miscare in fisii paralele. Tineti sucitorul pe pasta ca pe o linie si cu un cutit ascutit taiati de-a lungul sucitorului (n-am poza caci imi lipsea a 3 a mina ca sa tin aparatul, sucitorul si cutitul) :D
- fiecare patratel si pune pe betigash si se ruleaza apasind pe fora (ramin dungutze)

Forma fiind pt gnocchi are batul cam gros. Forma adevarata pt garganelli (care arata ca o chitara - e alta unealta pt paste - dar cu firele pe de-a latul, chitara le are de-a lungul, are un batz mai delicat, dar in lipsa de nimic e ff bun si cel pe care il am).

Pasta se lasa sa se odihneasca pe servet de pinza.

Se opareste in apa clocotita cu sare si un fir de ulei (daca vreti, e folositor ca sa nu se lipeasca pastele).

Cind pasta se ridica la suprafata se mai lasa citeva secunde si se scoate (cu paleta cu gaurele sau chiar se scurge). Nu se spala.

Separat se inabusa in putin unt (1 lingurita) citeva ciuperci pleurotus spalate si uscate, tocate nu foarte marunt si speck-ul cubulete. Cine vrea poate sa adauge si citeva linguri de smintina dulce (eu nu...).

Pasta fiarta se rastoarna in tigaie peste sos, impreuna cu 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele.


Se serveste in farfurie si se presara parmezan sau grana rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie