Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui
  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 ardei gras galben
  • 1 gogosar
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa rosie
  • 2 buc ardei iute bulgaresc (dar care nu era iute :)) )
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper macinat
  • 1/2 lgt chimion macinat
  • 4-5 catei de usturoi
  • 900 ml lapte
  • 300 g paste fainoase (fusilli)
  • 200 g branza de burduf
  • felii de cascaval

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in cubulete potrivite.

Ardeii se spala si se taie fasii. Ceapa se curata si se taie julienne. Ardeiul iute se taie rondele.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga carnea. Se lasa pana se albeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se adauga legumele, se amesteca si se lasa pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si condimentele, inclusiv usturoiul taiat feliute. Se amesteca din nou si se lasa cateva minute pe foc.

Se toarna laptele, apoi pastele fainoase. Se amesteca usor si se acopera cratita si se lasa la foc mic timp de 15 minute. Se verifica daca sunt fierte pastele, se mai lasa putin, dupa care se adauga branza de burduf. Se omogenizeaza, se potriveste de sare dupa gust, apoi se stinge focul. Se adauga deasupra feliile de cascaval. Se lasa acoperita cratita pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie