Fettuccine Primavera (Paste cu Legume)

Complexitate
redusa
Fettuccine Primavera (Paste cu Legume)

Ingrediente

  • 225 gr paste fettuccine (linguine)
  • 3 linguri de unt (50-60 gr)
  • 3 cepe verzi taiate pe diagonala
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 gr ciuperci taiate felii
  • 7-8 flori de broccoli
  • 1 cana cu mazare dulce congelata (sau proaspata)
  • 8 fire de sparanghel taiat in bucati de 2 cm
  • 1/2 ardei gras rosu taiat in feliute foarte subtiri (sau patrate)
  • 120 ml lapte evaporat (evaporated milk) (eu am pus frisca lichida)
  • 1/2 lingurita tarhon uscat (am folosit patrunjel)
  • piper dupa gust
  • circa 100 gr parmesan ras (mai mult sau mai putin dupa gustul dvs)
  • ulei

Mod de preparare

Se ia un vas cu apa, se pune sare si ulei si se pune la fiert. Se curata ciupercile si se feliaza, se spala si se feliaza subtire si ardeiul. Sparabgehlul se rade usurel de cioturile de frunze si se taie in bucati de 2 cm lungime, broccoli se desface in buchetele micute, mazarea se pune in cana. Usturoiul se curata si el si se pune in presa.

Intre timp apa a inceput sa fiarba si adaugam in ea pastele pe care le rupem in jumatate. Lasam sa fiarba la foc mic, urmand indicatiile de pe cutie.

In alta tigaie punem untul la topit, adaugam ceapa verde tocata si usturoiul pisat, lasam pe foc 2 minute dupa care adaugam ciupercile si broccoli, punem circa 2-3 linguri de apa daca este necesar numai (doar daca untul a fost absorbit de tot).

Se acopera si se lasa 3 minute asa dupa care se adauga mazarea congelata, sparanghelul taiat, ardeiul feliute subtiri, laptele evaporat sau frisca lichida si neaidulcita, patrunjel sau tarhon si piper. Gatim si invartim in legume pana devin crocante si laptele s-a evaporat sau a fost absorbit de tot.

Lasam la cald, si strecuram pastele, adaugam peste ele cascaval (parmesan) din belsug, punem sosul de legume si amestecam. Daca va mai trebuie parmesan mai puteti adauga.

Eu am adaugat in sosul fierbinte branza (am folosit cheddar) parmesan cam jumatate de cantitate (am folosit gruyerre) si restul am pus peste paste dupa care am amestecat pana s-a topit. Am servit alaturi de friptura (eu fara).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute