Fettuccine Primavera (Paste cu Legume)

Complexitate
redusa
Fettuccine Primavera (Paste cu Legume)

Ingrediente

  • 225 gr paste fettuccine (linguine)
  • 3 linguri de unt (50-60 gr)
  • 3 cepe verzi taiate pe diagonala
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 gr ciuperci taiate felii
  • 7-8 flori de broccoli
  • 1 cana cu mazare dulce congelata (sau proaspata)
  • 8 fire de sparanghel taiat in bucati de 2 cm
  • 1/2 ardei gras rosu taiat in feliute foarte subtiri (sau patrate)
  • 120 ml lapte evaporat (evaporated milk) (eu am pus frisca lichida)
  • 1/2 lingurita tarhon uscat (am folosit patrunjel)
  • piper dupa gust
  • circa 100 gr parmesan ras (mai mult sau mai putin dupa gustul dvs)
  • ulei

Mod de preparare

Se ia un vas cu apa, se pune sare si ulei si se pune la fiert. Se curata ciupercile si se feliaza, se spala si se feliaza subtire si ardeiul. Sparabgehlul se rade usurel de cioturile de frunze si se taie in bucati de 2 cm lungime, broccoli se desface in buchetele micute, mazarea se pune in cana. Usturoiul se curata si el si se pune in presa.

Intre timp apa a inceput sa fiarba si adaugam in ea pastele pe care le rupem in jumatate. Lasam sa fiarba la foc mic, urmand indicatiile de pe cutie.

In alta tigaie punem untul la topit, adaugam ceapa verde tocata si usturoiul pisat, lasam pe foc 2 minute dupa care adaugam ciupercile si broccoli, punem circa 2-3 linguri de apa daca este necesar numai (doar daca untul a fost absorbit de tot).

Se acopera si se lasa 3 minute asa dupa care se adauga mazarea congelata, sparanghelul taiat, ardeiul feliute subtiri, laptele evaporat sau frisca lichida si neaidulcita, patrunjel sau tarhon si piper. Gatim si invartim in legume pana devin crocante si laptele s-a evaporat sau a fost absorbit de tot.

Lasam la cald, si strecuram pastele, adaugam peste ele cascaval (parmesan) din belsug, punem sosul de legume si amestecam. Daca va mai trebuie parmesan mai puteti adauga.

Eu am adaugat in sosul fierbinte branza (am folosit cheddar) parmesan cam jumatate de cantitate (am folosit gruyerre) si restul am pus peste paste dupa care am amestecat pana s-a topit. Am servit alaturi de friptura (eu fara).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Budinca de orez
2
Dulciuri

Budinca de orez

Budinca de orez
Sushi
3
Salata de vinete asiatica
4
Salate

Salata de vinete asiatica

Salata de vinete asiatica
Prajitura cu Urda si Bezea
5
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Parteneri
Desert tarta cu pere si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert tarta cu pere si crema de vanilie

Un alt desert aromat si parfumat in care am folosit ingredientul secret - crema de vanilie! 

Desert tarta cu pere si crema de vanilie
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri