Fettuccine de Casa cu Sos Marinara

Complexitate
redusa
Fettuccine de Casa cu Sos Marinara

Ingrediente

  • 4-5 portii
  • Pentru sos:
  • 30 g unt sau 2 linguri ulei de masline
  • 2 ceape
  • 2 morcovi
  • 2 bate telina verde
  • 2 ardei rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2 file de ansoa
  • 700 g sos de rosii sau conserva de rosii decojite (nu bulion sau pasta)
  • 1 lingurita busuioc uscat sau 20 g verde
  • un praf de cayenne
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri sfecla fiarta razalita (optional) sare de mare sau roz fina
  • piper
  • Pentru aluat:
  • 300 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere) 3 oua mari (la temperatura camerei) un praf de sare
  • Pentru servire:
  • Parmigiano Reggiano razalit
  • 125 g mozzarela felii
  • cateva frunze de busuioc verde sau felii subtiri de ardei iute

Mod de preparare

Taiati ceapa marunt iar restul de legume in cubulete sau felii. Intr-o tigaie mare sau cratita de aluminiu puneti untul, ceapa, morcovii, telina, ardeii si putina sare. Caliti la foc mic pana cand sunt foarte moi, 10-15 minute. Adaugati ansoa, usturoiul maruntit, cayenne, busuioc apoi caliti 1 minut. Puneti sosul de rosii, zaharul si fierbeti tot la foc mic 5 minute, asezonati dupa care lasati deoparte.

Pe o suprafata sau intr-un bol puneti faina si faceti o gaura in mijloc. Puneti ouale, sarea si cu o furculita bateti acestea in acelasi timp incorporand pe margini cate putina faina. Formati intr-un aluat, transferati pe masa daca ati facut in bol. Usor framantati aducand o margine si apasand usor cu podul palmei la mijloc.

Nu fortati sa incorporati repede toata faina doar daca aluatul simte nevoia. Daca vi se pare ca e prea uscat puneti cativa stropi de apa. Framantati pana cand formati un aluat ferm, nelipicios si putin elastic. Inveliti intr-o folie de plastic si lasati 15 minute. Impartiti in 4 sau 6 bucati pastrand cele nelucrate in folie si presarati cu faina pe masa si pe aluat.

Prin masina pentru paste pe setarea 1 treceti de 5 ori impaturind de fiecare data. Presarati faina pe ambele parti apoi mutati pe 6-7, grosimea recomandata pentru fettuccine. Taiati foaia de pasta la lungimea dorita apoi impaturati. Sa va asigurati ca are faina presarata pe toate partile.

Taiati la o grosime inte 1. 5-1. 8 cm. Despaturiti si lasati sa cada liber. Aduceti o oala cu apa si sare de mare sau roz la fiert. Incalziti sosul la foc mic. Adaugati pasta in apa, si fierbeti aproximativ 3-5 minute (depinde de grosime).

Amestecati cu o spatula ca acestea sa nu se lipeasca pe fundul oalei. Strecurati pastele pastrand 2 cani de apa. Puneti 1 cana de apa in sos, amestecati si transferati-le. Nu va lasati inselati intotdeauna sosul va fi absorbit de paste, acestea nu trebuie sa se usuce. Adaugati mai multa apa daca trebuie.
Serviti imediat cu parmezan razalit si mozzarela.

*Daca nu aveti masina de paste acelasi lucru se poate face si cu mana. Intindeti aluatul foarte subtire pe o suprafata presarata cu faina, alegeti lungimea dorita, impaturati si taiati la latimea recomandata.
** Puteti deveni creativi si adaugati bacon (sau kaiser) si/sau alte mirodenii dupa gust.
*** Cea de a doua cana de apa rezervata se poate folosi pentru reincalziri ulterioare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa