Farfalle cu Sos de Cascaval, la Cuptor

Complexitate
redusa
Farfalle cu Sos de Cascaval, la Cuptor

Ingrediente

  • -500 g farfalle
  • -500 ml lapte
  • -200 g cascaval ras
  • -100 g branza telemea
  • sfaramata
  • -40 g faina
  • -25 g unt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -cascaval ras pentru presarat deasupra
  • - unt pentru vas

Mod de preparare

Ungeti cu unt un vas termorezistent.
Fierbeti pastele al dente in apa clocotita usor sarata si scurgeti.
Caliti usor faina in untul topit, stingeti cu lapte si lasati pe foc mic, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.

Dati deoparte si inglobati imediat branza telemea si cascavalul, amestecand bine.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Asezati straturi alternative de paste si sos pana terminati ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de sos.

Presarati generos cascaval ras.
Dati la cuptorul incins pana ce cascavalul prinde deasupra o crusta frumos aurita.
Serviti imediat, cat sunt fierbinti, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc