Farfalle cu Sos de Carne de Pui

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

ragu de pui:
carne de pui taiata marnt sau tocata mai mare
morcove
tija de telina
ceapa
bulion (concentrat de rosii)
supa de pui sau vegetala sau chiar apa
sare
piper
parmezan ras
Pt pasta (2 portii mari):
200 gr faina 0 e cea mai indicata
2 oua
sare

Mod de preparare

Pentru ragu/ sos
Se toaca marunt morcovele, telina si ceapa (eu nu am pus) si se pun la inabusit in maxim 1 lingura de ulei sau unt impreuna cu un praf de sare. Cind se inmoaie putin se adauga carnea, se mai lasa pe foc mic, amestecind cu grija citeva minute, apoi se adauga bulionul si supa /apa. Se lasa la foc mic sa fiarba pentru cca 1 ora.

Pasta tipica cu ou facuta dupa clasica reteta 1-1 adica pt fiecare 100 gr de faina cite 1 ou de masura medie.

Se pune faina si se formeaza o gaura in mijloc, se presara sarea peste faina, in mijloc se pun ouale si se bat cu furculita. Apoi se amesteca prin miscari de spirala din centru spre exterior pina inglobam toata faina. Se framinta bine cca 10-15 min pina aluatul devine elastic. Se lasa la odihnit sub un castron/ cratita sau invelit in folie transparenta.

Se intinde apoi o foaie subtire (eu am intins cu sucitorul) si folosind sucitorul pe post de rigla se traseaza cu cutitul sau cu rotita ondulata linii paralele la distanta de cca 2. 5 cm apoi alte linii perpendiculare la distanta de cca 4. 5 cm ... in asa fel incit sa obtinem dreptunghiuri cu laturile de aceste dimensiuni ... Cu trei degete (de la mina dreapta: lol: ) degetul mare, aratator si mijlociu stringem pe mijloc in asa fel incit sa obtinem citeva cute.. Nu stringem mult ca sa nu se formeze un guguloi de pasta in mijloc, acesta va fierbe mai greu decit restul si deci nu va fii bun e mincat. Stringem numai cit sa se uneasca putin intre ele ...

Cind sunt gata toate pastele le lasam la uscat pe servete de pinza sau pe planseta de lemn.

Punem la foc o oala cu apa, sare si citeva picaturi de ulei, cind apa fierbe micsoram focul si adaugam pastele.. le lasam in apa pe foc mic pina cind se ridica toate la suprafata ... Dupa ce le punem in apa trecem paleta cu gaurele pe fundul oalei, pe sub paste ca sa ne asiguram ca nu s-au lipit de fundul oalei. Cind sunt toate la suprafata apei le scoate cu grija cu paleta cu gaurele, le scurgem bine si le adaugam in tigaia cu ragu'ul ... le amestecam cu grija mai mult scuturind tigaia stingem flacara si adaugam parmezan ras.
Fundite denumite si farfalle pe cutiile de paste uscate din comert, in zona Bolognei se numesc strichetti. Numele in dialect vine de la stretto = a stringe, pe centru, deci strinse la mijloc.

Legenda spune ca au fost inventate de catre un bucatar din Bologna - domnul Chiccibio avea mereu la el sub haina un fluture. Intr.-o zi a trebuit sa il primeaca pe imparatul Vittorio Emanuele II si in ultima clipa si-a amintit ca ii lipsea un ingredient ca sa completeze felul de mincare. Asa ca s-a sinuncis de rusine.

In onoarea si amintirea lui, un bucatar a facut aceste fundite/ fluturasi "stricchetti".
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Farfalle cu Sos de Carne de Pui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Farfalle cu Sos de Carne de Pui