Farfalle cu Sos de Ardei Iute si Usturoi

Complexitate
redusa
Farfalle cu Sos de Ardei Iute si Usturoi

Ingrediente

  • - 200 g paste (eu am folosit farfalle)
  • - 5 linguri cu ulei de masline
  • - 1 ceapa mica
  • - 4 catei de usturoi
  • - 2 ardei iuti (cei pe care i-am folosit eu nu erau foarte iuti - cat sa ne fie pe plac sosul - pentru un gust ”mai putin intens” se indeparteaza in prealabil semintele ardeilor)
  • - 200 ml suc de rosii cu pulpa
  • - 3 linguri cu frunze de patrunjel maruntite sau frunze de busuioc maruntite (sau combinatia dintre ele)
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde, negru si boia
  • - 70 g parmezan

Mod de preparare

- Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Eu am pastrat semintele ardeilor deoarece ardeii pe care i-am folosit nu erau foarte iuti.

- Se pune in tigaie o lingura cu ulei de masline. Cand uleiul este incins se adauga ceapa, usturoiul, ardeii iuti si se calesc in ulei timp de aproximativ 5 minute.
- Se adauga in tigaie uleiul ramas, amestecand usor cu o lingura din lemn.

- Se adauga pasta de rosii (in locul ei se pot folosi 4 rosii in ulei, scurse in prealabil, uscate la soare apoi tocate). Se incinge compozitia amestecand continuu.
- Se adauga verdeata tocata marunt. Se asezoneaza dupa gust cu sare, amestec de piper alb, verde negru si boia. Sosul se serveste fierbinte.

- Se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Sosul se adauga fierbinte peste paste.
- Se presara inainte de servire peste pastele amestecate cu sos o cantitate generoasa de parmezan proaspat, ras fin pe razatoare.
Reteta sosului am gasit-o in cartea Annei Sheasby ”Cartea sosurilor”. Timp de preparare: aproximativ 10 minute.
Sosul trebuie pregatit in acelasi timp cu pastele, pentru a putea fi servite imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Bucataras.RO

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Un dulce simplu și super apreciat în familia noastră!

Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti