Farfalle cu Dovlecei si Migdale

Complexitate
redusa
Farfalle cu Dovlecei si Migdale

Ingrediente

  • -250 g paste fainoase- farfalle, fierte
  • -2 cani dovlecel ras
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -1- 2 catei de usturoi tocat
  • -1 cana sos de rosii
  • -2 lingurite ulei de masline
  • -1/4 lingurita maghiran
  • -1/4 lingurita ardei iute
  • optional
  • -1/4 lingurita rozmarin uscat
  • -1/2 lingurita zahar
  • -1/4 cana migdale tocate sau fulgi de migdale
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Caliti in uleiul incins ceapa, usturoiul si dovlecelul, amestecand mereu, pana cand dovlecelul este moale.
Adaugati sosul tomat si restul ingredientelor- maghiranul, ardeiul iute, optional, rozmarinul, zaharul- si lasati sa fiarba 10 min, la foc mic, amestecand continuu.

La sfarsit sarati si piperati, dupa gust. Intre timp, fierbeti pastele conform cu instructiunile de pe pachet si scurgeti.

Serviti cat este cald, fie simplu- farfalle cu sos, fie portionati in farfurii pastele, turnati sosul peste ele si presarati deasupra migdalele tocate sau feliate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici