Couscous cu Brocoli, Seminte de Pin si Stafide

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Couscous cu Brocoli, Seminte de Pin si Stafide

Ingrediente

  • 200 gr coucous prefiert
  • 200 ml supa vegetala sau apa in care au fiert brocoli
  • 1 lingurita de unt sau ulei
  • 2 brocoli
  • 1 pumn de stafide
  • 2 linguri seminte de pin
  • 1 lingura de ulei
  • 1 catel de usturoi
  • ardei iute si sare

Mod de preparare

Punem brocoli la fiert in apa cu sare sau la aburi.
Cind sunt gata ii scoatem si ii lasam la racit (scurgem de apa).

Intre timp pregatim cous cousul dupa reteta de pe cutie daca este din cel prefiert (sau daca ati ales sa folositi paste fainaopse le fierbeti dupa instructiunile de pe punga).

In cazul celui folosit de mine: am pus cous cous-ul intr-o cratita fara grasimi si l-am amestecat putin pe foc pina s-a colorat putin, am adaugat cantitatea de apa in care au fiert brocoli (fierbinte) peste cous cous impreuna cu untul si am amestecat cu furculita.

Cind s-a incorporat bine am pus capac si am lasat acoperit in timp ce pregateam restul ingredientelor.

Intr-o tigaie fara ulei punem semintele de pin si lasam 1 minut, amestecam mereu, trebuie doar ca semintele sa se aureasca usor, nu sa se arda sau prahjeasca. Aceasta operatiune le intensifica gustul si aroma.

Scoatem semintele si le pèunem intr-o farfurie. In aceeasi tigaie adaugam putin ulei, un catel de usturoi intreg si putin ardei iute daca vreti. Adaugati brocoli fierti, semintele de pin din farfurie si stafidele inmuiate in apa si scurse bine in pumn.

Amestecati bine pe foc citeva minute (1-2) si adaugati sare.
Uniti brocoli pregatiti in acest fel cu cous cous-ul intr-un castron si amestecati foarte bine. Serviti caldut.
Reteta siciliana, merge foarte bine si cu paste de orice fel in locul cous cous-. ului

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie