Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

Ingrediente

  • aluat:
  • cca 300 g faina
  • 1 galbenus de ou
  • sare
  • condimente uscate, legume deshidratate fara sare
  • 2-3 linguri de iaurt
  • umplutura coltunasi:
  • o ceapa mica rosie
  • 250 g baby spanac verde proaspat
  • 200 g piept de pui tocat
  • ulei de masline
  • sare
  • legume deshidratate
  • un albus de ou
  • marar verde tocat
  • sosul alb:
  • 75 g unt
  • 3 linguri faina
  • 3-4 linguri smantana de gatit
  • sare
  • condimente

Mod de preparare

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente, amestecam la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute. Intre timp pregatim umplutura.
Se opareste spanacul si se scurge de apa, se toaca. Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata. Se calesc bine si cand carnea se albeste se adauga sarea, condimentele, legumele deshidratatate si spanacul tocat. Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata. Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine, se amesteca iute sa se incorporeze in amestec apoi presaram si mararul tocat fin. Lasam sa se raceasca.
Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi, daca avem, daca nu, taiem cu gura unui pahar. Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi, se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele. Daca se taie cu gura unui pahar, se asaza umplutura in mijloc, se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.
Preparam sosul topind in tigaie untul, apoi adaugam faina amestecand continuu, dam tigaia la o parte si incorporam cu grija smantana. Saram si condimentam, dupa gust.
Asezam coltunasii in tavita, pe deasupra turnam sosul alb(eu am pus in sos si un rest de umplutura ramas) si dam la cuptor, la foc iute pana incepe sa clocoteasca si apoi reglam focul la potrivit si lasa cca 25 minute. Se scoate tavita din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza. Se consuma simplu cu sosul de pe ei sau mai putem adauga smantana deasupra.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Salata de castraveti
Bucataras.RO

Salata de castraveti

Salata de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura