Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi

Complexitate
redusa
Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -2 oua
  • -200 ml lapte sau apa
  • -25 g zahar
  • -5 g sare
  • Umplutura:
  • -300 g ciuperci
  • -2 cartofi potriviti
  • -1 ceapa
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • Garnitura:
  • -2 buc ceapa rosie
  • -sos de soia sau otet balsamic
  • dupa dorinta si gust
  • -1 lingurita zahar
  • -boia (optional)

Mod de preparare

Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare, scurgeti si pasati ca pentru piure.

Separat, fierbeti 20 min in apa sarata ciupercile feliate mai mare (daca sunt micute puteti sa le lasati intregi), scurgeti si tocati marunt.

Caliti putin in ulei incins ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
Amestecati piure-ul de cartofi, ciupercil, ceapa calita si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Framantati un aluat din ingredientele enumerate si intindeti-l in foaie groasa de 2 mm.
Taiati rotunduri potrivite ca marime (cu un pahar de vin) si puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura.

Impaturati in doua sau acoperiti cu alte rotunduri de aluat si lipiti marginile prin presare cu o furculita.

Puneti-le la fiert in multa apa clocotita cu sare pentru 6- 8 min, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Scurgeti.

Intre timp, caliti ceapa rosie taiata solzisori in ulei incins, adaugand zahar, sos de soia sau otet balsamic, dupa dorinta si gust si lasati la foc mic pana se caramelizeaza ceapa.
La sfarsit puteti sa adaugati boia sau sa o presarati peste coltunasi, in farfurie.

Serviti coltunasii calzi cu garnitura de ceapa rosie caramelizata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)