Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi

Complexitate
redusa
Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -2 oua
  • -200 ml lapte sau apa
  • -25 g zahar
  • -5 g sare
  • Umplutura:
  • -300 g ciuperci
  • -2 cartofi potriviti
  • -1 ceapa
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • Garnitura:
  • -2 buc ceapa rosie
  • -sos de soia sau otet balsamic
  • dupa dorinta si gust
  • -1 lingurita zahar
  • -boia (optional)

Mod de preparare

Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare, scurgeti si pasati ca pentru piure.

Separat, fierbeti 20 min in apa sarata ciupercile feliate mai mare (daca sunt micute puteti sa le lasati intregi), scurgeti si tocati marunt.

Caliti putin in ulei incins ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
Amestecati piure-ul de cartofi, ciupercil, ceapa calita si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Framantati un aluat din ingredientele enumerate si intindeti-l in foaie groasa de 2 mm.
Taiati rotunduri potrivite ca marime (cu un pahar de vin) si puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura.

Impaturati in doua sau acoperiti cu alte rotunduri de aluat si lipiti marginile prin presare cu o furculita.

Puneti-le la fiert in multa apa clocotita cu sare pentru 6- 8 min, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Scurgeti.

Intre timp, caliti ceapa rosie taiata solzisori in ulei incins, adaugand zahar, sos de soia sau otet balsamic, dupa dorinta si gust si lasati la foc mic pana se caramelizeaza ceapa.
La sfarsit puteti sa adaugati boia sau sa o presarati peste coltunasi, in farfurie.

Serviti coltunasii calzi cu garnitura de ceapa rosie caramelizata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de boeuf (pentru Craciun)
3
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Braduti dulci
4
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Parteneri
Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Bucataras.RO

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Aceste rulouri sunt asa pufoase si bune, bune, mai ales daca va place spanacul. Daca nu aveti timp sa luati masa, va puneti...

Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post