Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi

Postat pe: 08-12-2010
(2)

Ingrediente

Aluat:
500 g faina
2 oua
200 ml lapte sau apa
25 g zahar
5 g sare
Umplutura:
300 g ciuperci
2 cartofi potriviti
1 ceapa
ulei
sare
piper
Garnitura:
2 buc ceapa rosie
sos de soia sau otet balsamic
dupa dorinta si gust
1 lingurita zahar
boia (optional)

Mod de preparare

Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare, scurgeti si pasati ca pentru piure.

Separat, fierbeti 20 min in apa sarata ciupercile feliate mai mare (daca sunt micute puteti sa le lasati intregi), scurgeti si tocati marunt.

Caliti putin in ulei incins ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
Amestecati piure-ul de cartofi, ciupercil, ceapa calita si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Framantati un aluat din ingredientele enumerate si intindeti-l in foaie groasa de 2 mm.
Taiati rotunduri potrivite ca marime (cu un pahar de vin) si puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura.

Impaturati in doua sau acoperiti cu alte rotunduri de aluat si lipiti marginile prin presare cu o furculita.

Puneti-le la fiert in multa apa clocotita cu sare pentru 6- 8 min, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Scurgeti.

Intre timp, caliti ceapa rosie taiata solzisori in ulei incins, adaugand zahar, sos de soia sau otet balsamic, dupa dorinta si gust si lasati la foc mic pana se caramelizeaza ceapa.
La sfarsit puteti sa adaugati boia sau sa o presarati peste coltunasi, in farfurie.

Serviti coltunasii calzi cu garnitura de ceapa rosie caramelizata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  22.02.2011 11:19:11

Sunt foarte buni,Cameliastefania !
Nu se compara cu pastele cumparate din comert, iar la umplutura se poate pune ce si cum doresti !

cameliastefania
•  18.02.2011 10:10:59

Par foarte buni! Ii fac si eu, dar voi pune in umplutura si niste piept de pui tocat. Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi