Ceci Con Taglietelle (Naut cu Taitei Lati)

Complexitate
redusa
Ceci Con Taglietelle (Naut cu Taitei Lati)

Ingrediente

  • -2 conserve de naut (ceci) sau 500g naut (ceci) fiert
  • -1 ceapa
  • -5 catei de usturoi
  • -5 linguri ulei de masline
  • -350ml sos tomat
  • -400ml apa
  • -sare
  • -piper
  • -busuioc uscat
  • -oregano uscat
  • -1 lingurita zahar
  • -foi de dafin
  • -formaggio
  • Ingrediente taitei:
  • -300g faina
  • -sare
  • -1 ou
  • -putina apa

Mod de preparare

Prima data se fac taiteii. Asadar intr-un bol punem faina cu sarea si oul. Dupa care punem cata putina apa, pana se formeaza un aluat.

Odata, aluatul format, se ia din bol si se pune pe masa data cu faina, iar cu ajutorul unui facalet, se intinde. Din cand in cand se presareaza faina si sub foaia de taiteti cat si deasupra. Se intinde foaia pana e subtire. Dupa care se lasa la uscat.

Dupa ce foaia s-a uscat, se taie fasii. Fiecare fasie se taie in jumatate sau chiar in 3 bucati.
Lasam pe masa taiteii si ne ocupam de sos.

Asadar intr-o oala sau o tigaie, punem 5 linguri de ulei de masline, iar cand e incins se pun ceapa si usturoiul, taiate marunt.

Dupa ce s-au calit pt cateva momente, adaugam sosul tomat. Iar peste sosul tomat, punem 400ml de apa, foile de dafin, sare si piper.

Lasam totul sa fiarba pana cand ceapa e moale.

Intre timp pisam nautul.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam nautul zdrobit. Adaugam busuiocul si oregano. Si lasam sa fiarba totul pana cand sosul scade de doua degete, dupa care punem taiteii cruzi, pe care i-am facut inainte.

Lasam sa fiarba intre 5-10 minute, sosul cu taiteii.

Dupa care oprim focul si lasam sa se umfle taiteii, pt 10-20 minute.

Pofta buna!
In momentul servirii, se presara formaggio.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Bucataras.RO

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Un dulce simplu și super apreciat în familia noastră!

Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti