Ceci Con Taglietelle (Naut cu Taitei Lati)

Complexitate
redusa
Ceci Con Taglietelle (Naut cu Taitei Lati)

Ingrediente

  • -2 conserve de naut (ceci) sau 500g naut (ceci) fiert
  • -1 ceapa
  • -5 catei de usturoi
  • -5 linguri ulei de masline
  • -350ml sos tomat
  • -400ml apa
  • -sare
  • -piper
  • -busuioc uscat
  • -oregano uscat
  • -1 lingurita zahar
  • -foi de dafin
  • -formaggio
  • Ingrediente taitei:
  • -300g faina
  • -sare
  • -1 ou
  • -putina apa

Mod de preparare

Prima data se fac taiteii. Asadar intr-un bol punem faina cu sarea si oul. Dupa care punem cata putina apa, pana se formeaza un aluat.

Odata, aluatul format, se ia din bol si se pune pe masa data cu faina, iar cu ajutorul unui facalet, se intinde. Din cand in cand se presareaza faina si sub foaia de taiteti cat si deasupra. Se intinde foaia pana e subtire. Dupa care se lasa la uscat.

Dupa ce foaia s-a uscat, se taie fasii. Fiecare fasie se taie in jumatate sau chiar in 3 bucati.
Lasam pe masa taiteii si ne ocupam de sos.

Asadar intr-o oala sau o tigaie, punem 5 linguri de ulei de masline, iar cand e incins se pun ceapa si usturoiul, taiate marunt.

Dupa ce s-au calit pt cateva momente, adaugam sosul tomat. Iar peste sosul tomat, punem 400ml de apa, foile de dafin, sare si piper.

Lasam totul sa fiarba pana cand ceapa e moale.

Intre timp pisam nautul.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam nautul zdrobit. Adaugam busuiocul si oregano. Si lasam sa fiarba totul pana cand sosul scade de doua degete, dupa care punem taiteii cruzi, pe care i-am facut inainte.

Lasam sa fiarba intre 5-10 minute, sosul cu taiteii.

Dupa care oprim focul si lasam sa se umfle taiteii, pt 10-20 minute.

Pofta buna!
In momentul servirii, se presara formaggio.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie