Ceci Con Taglietelle (Naut cu Taitei Lati)

Complexitate
redusa
Ceci Con Taglietelle (Naut cu Taitei Lati)

Ingrediente

  • -2 conserve de naut (ceci) sau 500g naut (ceci) fiert
  • -1 ceapa
  • -5 catei de usturoi
  • -5 linguri ulei de masline
  • -350ml sos tomat
  • -400ml apa
  • -sare
  • -piper
  • -busuioc uscat
  • -oregano uscat
  • -1 lingurita zahar
  • -foi de dafin
  • -formaggio
  • Ingrediente taitei:
  • -300g faina
  • -sare
  • -1 ou
  • -putina apa

Mod de preparare

Prima data se fac taiteii. Asadar intr-un bol punem faina cu sarea si oul. Dupa care punem cata putina apa, pana se formeaza un aluat.

Odata, aluatul format, se ia din bol si se pune pe masa data cu faina, iar cu ajutorul unui facalet, se intinde. Din cand in cand se presareaza faina si sub foaia de taiteti cat si deasupra. Se intinde foaia pana e subtire. Dupa care se lasa la uscat.

Dupa ce foaia s-a uscat, se taie fasii. Fiecare fasie se taie in jumatate sau chiar in 3 bucati.
Lasam pe masa taiteii si ne ocupam de sos.

Asadar intr-o oala sau o tigaie, punem 5 linguri de ulei de masline, iar cand e incins se pun ceapa si usturoiul, taiate marunt.

Dupa ce s-au calit pt cateva momente, adaugam sosul tomat. Iar peste sosul tomat, punem 400ml de apa, foile de dafin, sare si piper.

Lasam totul sa fiarba pana cand ceapa e moale.

Intre timp pisam nautul.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam nautul zdrobit. Adaugam busuiocul si oregano. Si lasam sa fiarba totul pana cand sosul scade de doua degete, dupa care punem taiteii cruzi, pe care i-am facut inainte.

Lasam sa fiarba intre 5-10 minute, sosul cu taiteii.

Dupa care oprim focul si lasam sa se umfle taiteii, pt 10-20 minute.

Pofta buna!
In momentul servirii, se presara formaggio.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa