Cavatelli cu cicoare si conopida

Complexitate
redusa
Cavatelli cu cicoare si conopida

Ingrediente

  • faina
  • sare
  • pt sos:
  • frunze de cicoare
  • conopida
  • ulei
  • sare
  • usturoi
  • ardei iute

Mod de preparare

Se framinta cantitatea de faina, sarea cu apa calduta ( la temperatura camerei) ... apa cit e nevoie ca sa iasa un aluat elastic si matasos ...

Se imparte coca in bucati mai mici, si din fiecare bucata se fac suluri rulind cu ambele miini pe planseta .. suluri de jumatate de centimetru (5 mm ) grosime...

Apoi sulurile se taie cu cutitul in bucati de cca 2 cm ( sa cit 2 degete ale voastre ( aratator+mijlociu) .. eu am taiat si mai lungi si nu e bine..s a fe toate cam de aceeasi dimensiune ca sa fiarba in acelasi timp ...

Cu 2 degete ( aratator si mijlociu) se apasa pe fiecare mini -sul si in timp ce apasam tragem spre noi .. deci cele 2 miscari dau forma finala ....

Pt sos :

Am pus in apa cu sare frunze de cicoare taiate si buchetele mici de conopida .... dc nu aveti cicoare nu puneti ... .... in timp ce ele fierbeau eu am facut pastele .... apoi am scos cicoarea si conopida din apa cu paleta cu gaurele si le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei, usturoi ( eu am pus praf) si ardei iute ( eu am pus boia ) .... si se continua coacerea in tigaie la foc mic ... In timpul asta se pun la fiert pastele in apa in care au fiert " buruienile "... de cind se ridica la suprafata incepeti sa socotiti cca 3 min cum va plac mai fierte sau mai al dente ...deci le incercati .. sa vedeti dc sunt fierte sau nu .... Se scot cind sunt gata cu paleta cu gaurele sau se scurg in sita ... si se "trintesc" in tigaie peste "buruienutze" cu 1 lingura din apa in care au fiert... se mai amesteca pe foc 1 minut .. si se servesc ...

Sosul puteti sa il faceti cum vreti : cu rosii , cu masline, cu broccoli .. etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura