Se framinta cantitatea de faina, sarea cu apa calduta ( la temperatura camerei) ... apa cit e nevoie ca sa iasa un aluat elastic si matasos ...
Se imparte coca in bucati mai mici, si din fiecare bucata se fac suluri rulind cu ambele miini pe planseta .. suluri de jumatate de centimetru (5 mm ) grosime...
Apoi sulurile se taie cu cutitul in bucati de cca 2 cm ( sa cit 2 degete ale voastre ( aratator+mijlociu) .. eu am taiat si mai lungi si nu e bine..s a fe toate cam de aceeasi dimensiune ca sa fiarba in acelasi timp ...
Cu 2 degete ( aratator si mijlociu) se apasa pe fiecare mini -sul si in timp ce apasam tragem spre noi .. deci cele 2 miscari dau forma finala ....
Pt sos :
Am pus in apa cu sare frunze de cicoare taiate si buchetele mici de conopida .... dc nu aveti cicoare nu puneti ... .... in timp ce ele fierbeau eu am facut pastele .... apoi am scos cicoarea si conopida din apa cu paleta cu gaurele si le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei, usturoi ( eu am pus praf) si ardei iute ( eu am pus boia ) .... si se continua coacerea in tigaie la foc mic ... In timpul asta se pun la fiert pastele in apa in care au fiert " buruienile "... de cind se ridica la suprafata incepeti sa socotiti cca 3 min cum va plac mai fierte sau mai al dente ...deci le incercati .. sa vedeti dc sunt fierte sau nu .... Se scot cind sunt gata cu paleta cu gaurele sau se scurg in sita ... si se "trintesc" in tigaie peste "buruienutze" cu 1 lingura din apa in care au fiert... se mai amesteca pe foc 1 minut .. si se servesc ...
Sosul puteti sa il faceti cum vreti : cu rosii , cu masline, cu broccoli .. etc
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii