Mai intai incepem cu taiatul cepei, ciupercilor (eu prefer sa tai ceva mai mari ciupercile, feliutze - dar mai mari, mai groase - da mai bine in farfurie, ca dupa cum bine stiti ele scad mult), baconului (tot asa il tai feliute subtiri sa fie cat mai aspectuos in farfurie si nu cuburi), usturoiul, la fel, feliutze subtiri.
Dupa ce am terminat cu legumele si baconul, trecem la sos. Pun smantana intr-un bol si o bat bine cu GALBENUSURILE, atentie doar galbenusurile, adaug sare, piper (sau maggie secretul gustului e bun) si lasam deoparte ptr cand vor fi pastele fierte.
Apoi incingem o tigaie cu f putin ulei, calim f f putin (doar ce se va inmuia putin ceapa) si imediat punem baconul sil calim f ushor (precizez: f usor, nu prea mult sa nu se innegreasca). La fel facem si cu ciupercile le calim usor, iar spre final adaugam usturoiul peste ciuperci (asta numai daca va place un iz usor de usturoi).
Dupa ce se calesc ciupercile si baconul le punem intr-un alt recipient deoparte.
Intre timp fierbem pastele, pastele ptr a avea un gust mai intens si perfect se fierb cu o lingura de sare (nu va fie frica nu vor iesi sarate deloc). In medie aceste paste Tagliatelle se fierb circa 5 min, nu prea mult (eu mai scot asa spre final cate una si incerc).
Dupa ce am scurs pastele de apa imediat, punem o lingura de ulei de masline sau unt si mestecam repede, imediat turnam si smanatana cu oul (pastele sunt destul de fierbinti incat sa gateasca oul din smantana), amestecam f f bine, apoi adaugam si ciupercile si baconul.
La final trebuie sa fie cat mai zemoase. Deci asta e imaginea perfecta.
Cu branza rasa (parmezan sau strong ceddar), se asezoneaza cu ceva oregano desupra,

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii