Carbonara (usor si gustos)

Postat pe: 21-11-2010
(6)

Ingrediente

500 paste Tagliatelle (de preferat)
un pachet bacon feliat
o cutiutza de ciuperci proaspete
o ceapa taiata pestishori
2 oua
200-250 ml smantana (eu fol o smantana de aici din uk care e ceva mai subtire e perfecta)
ceva parmezan sau, daca nu, e buna si branza ceddar sau chiar si ceva cascaval (n-am incercat cu cascaval, dar merge)
3-4 catei de usturoi
sare
piper
oregano,

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Mai intai incepem cu taiatul cepei, ciupercilor (eu prefer sa tai ceva mai mari ciupercile, feliutze - dar mai mari, mai groase - da mai bine in farfurie, ca dupa cum bine stiti ele scad mult), baconului (tot asa il tai feliute subtiri sa fie cat mai aspectuos in farfurie si nu cuburi), usturoiul, la fel, feliutze subtiri.

Dupa ce am terminat cu legumele si baconul, trecem la sos. Pun smantana intr-un bol si o bat bine cu GALBENUSURILE, atentie doar galbenusurile, adaug sare, piper (sau maggie secretul gustului e bun) si lasam deoparte ptr cand vor fi pastele fierte.

Apoi incingem o tigaie cu f putin ulei, calim f f putin (doar ce se va inmuia putin ceapa) si imediat punem baconul sil calim f ushor (precizez: f usor, nu prea mult sa nu se innegreasca). La fel facem si cu ciupercile le calim usor, iar spre final adaugam usturoiul peste ciuperci (asta numai daca va place un iz usor de usturoi).

Dupa ce se calesc ciupercile si baconul le punem intr-un alt recipient deoparte.

Intre timp fierbem pastele, pastele ptr a avea un gust mai intens si perfect se fierb cu o lingura de sare (nu va fie frica nu vor iesi sarate deloc). In medie aceste paste Tagliatelle se fierb circa 5 min, nu prea mult (eu mai scot asa spre final cate una si incerc).

Dupa ce am scurs pastele de apa imediat, punem o lingura de ulei de masline sau unt si mestecam repede, imediat turnam si smanatana cu oul (pastele sunt destul de fierbinti incat sa gateasca oul din smantana), amestecam f f bine, apoi adaugam si ciupercile si baconul.

La final trebuie sa fie cat mai zemoase. Deci asta e imaginea perfecta.

Cu branza rasa (parmezan sau strong ceddar), se asezoneaza cu ceva oregano desupra,
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carbonara (usor si gustos)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

prodananita
•  23.10.2012 18:52:23

Reteta poate nu e originala (nu sunt experta nici pe departe),insa e cu siguranta delicioasa si potrivita pentru cei care nu prea au experienta in ale gatitului.Merita,multumim !

the_masquerade
•  21.07.2010 14:02:00

Numai destepte peste tot! Nu pricep cum puteti critica o reteta, mai mult, sa o si corectati, cand habar nu aveti pe ce lume traiti. In primul rand, pentru domnisoarele care spuneau ca nu trebuie ou - dimpotriva dragele mele, oul este ingredientul principal la pastele carbonara (pe langa paste, bineinteles :). Smantana (fie ea dulce sau nu) n-are ce sa caute in aceasta reteta..asta daca vreti sa folositi reteta originala). Se foloseste pecorino (la noi nu se gasteste, asa ca a fost inlocuit cu parmezan) si panceta (variantele romanesti - kaizer/bacon etc..). Un simplu search pe wikipedia va scoate la lumina.. Asadar, pastrati-va comentariile rautacioase pentru atunci cand aveti dreptate..! fly2me, reteta este delicioasa, am incercat-o..dar trebuia sa o denumesti oarecum altfel..sau..pana la urma, fiecare face ce vrea in bucataria lui! Te imbratisez...

ioana222
•  03.06.2010 20:18:14

cand va vad pe toate k ati fost prin italia la...cules de capsuni ,stiti acuma reteta si va dati cu parerea.of ,tare curioasa sunt cum gatiti in rest ! e ok reteta si iti recomand smantana UHT dulce si nu mai trebuie oua.

laurica85
•  09.03.2010 18:24:07

Corect...Carbonara se face cu totul si cu totul altfel,in primul rand nu are ce cauta oul si usturoiul...si apoi modul de preparare....Imi cer scuze daca te-am suparat dar reteta asta nu e Carbonara.....

ligi36
•  24.11.2009 11:18:45

asa e sarabella.e doar o varianta de paste cu smantana,poate fi buna dar nu e carbonara

sarabella
•  24.06.2009 07:58:42

Nu stiu daca,ai sa te superi,dar nu e reteta corecta.
cine nu a mai mincat chiar crede ca asa se gateste,.aceast tip de a condimenta pastele este o inventie nu prea grozava.Pacat ca te-ai chinuit atit sa scriiii.Cauta si ai sa vezi cu adevarat cum se face.Imi cer scs.dar trb.sa stie alti care vor sa o gateasca.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carbonara (usor si gustos)