Mai intai incepem cu taiatul cepei, ciupercilor (eu prefer sa tai ceva mai mari ciupercile, feliutze - dar mai mari, mai groase - da mai bine in farfurie, ca dupa cum bine stiti ele scad mult), baconului (tot asa il tai feliute subtiri sa fie cat mai aspectuos in farfurie si nu cuburi), usturoiul, la fel, feliutze subtiri.
Dupa ce am terminat cu legumele si baconul, trecem la sos. Pun smantana intr-un bol si o bat bine cu GALBENUSURILE, atentie doar galbenusurile, adaug sare, piper (sau maggie secretul gustului e bun) si lasam deoparte ptr cand vor fi pastele fierte.
Apoi incingem o tigaie cu f putin ulei, calim f f putin (doar ce se va inmuia putin ceapa) si imediat punem baconul sil calim f ushor (precizez: f usor, nu prea mult sa nu se innegreasca). La fel facem si cu ciupercile le calim usor, iar spre final adaugam usturoiul peste ciuperci (asta numai daca va place un iz usor de usturoi).
Dupa ce se calesc ciupercile si baconul le punem intr-un alt recipient deoparte.
Intre timp fierbem pastele, pastele ptr a avea un gust mai intens si perfect se fierb cu o lingura de sare (nu va fie frica nu vor iesi sarate deloc). In medie aceste paste Tagliatelle se fierb circa 5 min, nu prea mult (eu mai scot asa spre final cate una si incerc).
Dupa ce am scurs pastele de apa imediat, punem o lingura de ulei de masline sau unt si mestecam repede, imediat turnam si smanatana cu oul (pastele sunt destul de fierbinti incat sa gateasca oul din smantana), amestecam f f bine, apoi adaugam si ciupercile si baconul.
La final trebuie sa fie cat mai zemoase. Deci asta e imaginea perfecta.
Cu branza rasa (parmezan sau strong ceddar), se asezoneaza cu ceva oregano desupra,
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAzi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...
Frappuccino cu frisca si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii