Carbonara (usor si gustos)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 paste Tagliatelle (de preferat)
  • un pachet bacon feliat
  • o cutiutza de ciuperci proaspete
  • o ceapa taiata pestishori
  • 2 oua
  • 200-250 ml smantana (eu fol o smantana de aici din uk care e ceva mai subtire e perfecta)
  • ceva parmezan sau, daca nu, e buna si branza ceddar sau chiar si ceva cascaval (n-am incercat cu cascaval, dar merge)
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano,

Mod de preparare

Mai intai incepem cu taiatul cepei, ciupercilor (eu prefer sa tai ceva mai mari ciupercile, feliutze - dar mai mari, mai groase - da mai bine in farfurie, ca dupa cum bine stiti ele scad mult), baconului (tot asa il tai feliute subtiri sa fie cat mai aspectuos in farfurie si nu cuburi), usturoiul, la fel, feliutze subtiri.

Dupa ce am terminat cu legumele si baconul, trecem la sos. Pun smantana intr-un bol si o bat bine cu GALBENUSURILE, atentie doar galbenusurile, adaug sare, piper (sau maggie secretul gustului e bun) si lasam deoparte ptr cand vor fi pastele fierte.

Apoi incingem o tigaie cu f putin ulei, calim f f putin (doar ce se va inmuia putin ceapa) si imediat punem baconul sil calim f ushor (precizez: f usor, nu prea mult sa nu se innegreasca). La fel facem si cu ciupercile le calim usor, iar spre final adaugam usturoiul peste ciuperci (asta numai daca va place un iz usor de usturoi).

Dupa ce se calesc ciupercile si baconul le punem intr-un alt recipient deoparte.

Intre timp fierbem pastele, pastele ptr a avea un gust mai intens si perfect se fierb cu o lingura de sare (nu va fie frica nu vor iesi sarate deloc). In medie aceste paste Tagliatelle se fierb circa 5 min, nu prea mult (eu mai scot asa spre final cate una si incerc).

Dupa ce am scurs pastele de apa imediat, punem o lingura de ulei de masline sau unt si mestecam repede, imediat turnam si smanatana cu oul (pastele sunt destul de fierbinti incat sa gateasca oul din smantana), amestecam f f bine, apoi adaugam si ciupercile si baconul.

La final trebuie sa fie cat mai zemoase. Deci asta e imaginea perfecta.

Cu branza rasa (parmezan sau strong ceddar), se asezoneaza cu ceva oregano desupra,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Pulpe cu cartofi la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe cu cartofi la cuptor

Un preparat rapid și simplu, care a fost pe gustul întregii familii și vi-l recomand cu drag.

Pulpe cu cartofi la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti