Carbonara Italiana

Postat pe: 21-11-2010
(9)

Ingrediente

400-500 g pasta (de preferat spaghetti)
2 galbenusuri
1 albus
250-300 g kaizer sau sunca presata
1/2 cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica)
sare
piper dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui; intre timp se fierb pastele. Se bat galbenusurile cu albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval). Pastele se scurg bine, se lasa in oala dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a nu se raci), ouale batute si restul de cascaval. Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc. Aveti incredere, sunt excelente, iar daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie, ouale se coc atat cat trebuie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carbonara Italiana" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

catalinivascu84
•  09.06.2010 14:17:31

ASTEPT RASPUNS SA MI SPUI CUM AU IESIT :)

catalinivascu84
•  09.06.2010 14:16:55

IN PRIMUL RAND SA TI EXPLIC:SE FOLOSESTE 200G SPAGHETTI,50G BACON,70 ML PANA(SMANTANA DULCE'GRAN CUCINA')MOZZARELLA.1OU RASA 40G SARE SI PIPER DUPA GUST.SE FIERB SPAGHETELE 8 MIN SA FIE MAI ALDENTE,INTRE TIMP SE TAIE F SUBTIRE BACONUL SE CALESTE INTR-O TIGAE APOI SE PUNE PANA(SMANTANA) MOZZARELLA SE SCADE PUTIN N SE OPRESTE FOCUL.SI SE PUNE GALBENUSUL DE OU DUPA CARE SE MESTECA PANA SE OMOGENIZEAZA APOI SE MAI DA GUST CU SARE SI PIPER DACA NU ARE INDEAJUNS GUST DUPA CARE SE AMESTECA CU SPAGHETELE SI SE MONTEZA.INCEARCALE .POFTA BUNA!!

catalinivascu84
•  09.06.2010 14:08:29

NU SE FACE ASA CEVA ASTA ESTE O TIGANIE CU,SUNCA CE I ASTA IMI PARE RAU DAR NU SE POTRIVESTE CU ADEVARATA RETETA

ioana222
•  03.06.2010 20:01:24

extraordinar ,ati dat prin italia si stiti de acuma reteta originala .pai toata lumea face la fel supa de pui sau sarmalele ???lasati figurile astea de 2 lei

barbyedoll11
•  04.01.2010 22:29:32

care_sistems esti praf si tu . omul are dreptate a pus in reteta kaiser pt ca la noi nu gasesti pancetta , a gresit doar cu parmigeanul care se pune doar la sfarsit , putin deasupra pastelor. e adevarat ca sunt multe moduri de a face carbonara , dar asta e modul tradizional , cum se face la roma. Ceapa si usturoi nu au ce cauta in carbonara . Am 6 ani in italia si avem un restauran italian deci stiu ce spun:)

klau
•  23.07.2009 16:24:26

dragele mele care_sistem , fly2me si nitu experte in bucataria Italiana.... daca sunteti atat de experte aveti idee in cate feluri se fac sarmalele si cate retete pentru sarmale exista??????? EU NU CRED ca daca ati sti nu ati fi atat de brave la comentat.... 1 Carbonara are cel putin 43 moduri de preparare... care cum voi sunteti foarte bune cunoscatoare stiati asta NUUUUU......... oops nu cred =)) deci praf esti tu "care_sistem" si pe langa praf ne dam seama ca tu erai aia "cunascatoare"....

fly2me
•  24.05.2009 01:27:45

imi cer scuze. . nu vreau sa il critic prea tare pe aces om sau ceo fi el , il felicit ca avut puterea si curajul sa posteze reteta toata stima si respectul , dar cel mai imp la carbonara care nici tu " care_sistems" nai mentionat e smantana asa ca... te rog.. si tu esti praf...va multumec si va rog nu mio luati in nume de rau

nitu
•  20.05.2009 11:35:50

asta nici pe departe nu e carbonara italiana!

care_sistems
•  09.01.2009 01:07:38

prietene esti praf
nu ai pus nici ceapa si nici usturoi deci esti pe dinafara
in schimb ai pus sunca presata care nu are ce sa caute in carbonara
sti tu ceva cand spui ca sunt excelente dar nu daca le faci tu. Probabil facute de cunoscatori.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carbonara Italiana