Capunti Alla Puttanesca

Complexitate
redusa
Capunti Alla Puttanesca

Ingrediente

  • - 3 linguri cu ulei de masline
  • - 8 fileuri de ansoa scurse de ulei
  • - 2 catei de usturoi mari
  • - 1/2 lingurita fulgi de ardei iute sau 1-2 linguri ardei iuti jalapeno rosii, murati (eu am folosit fulgi de ardei iute)
  • - daca folositi ardei iuti rosii, murati, se feliaza sau se taie cuburi
  • - 500 g paste (eu am folosit capunti insa in mod clasic se folosesc spaghete)
  • - 400 g rosii si suc de rosii (conserva)
  • - 150 g masline negre fara samburi
  • - 2 linguri capere clatite si scurse (se pot folosi capere mici frantuzesti, nonpareille - sunt mai mici dar au un gust intepator mai pronuntat decat cele mari)
  • - 2-3 linguri frunze de patrunjel proaspat (optional)
  • - sare de mare fin macinata
  • - piper proaspar macinat
  • - 4 linguri cu ulei de masline

Mod de preparare

- Pachetul de paste pe care l-am cumparat (”Capunti alla puttanesca”) a avut un amestec special de condimente pe care insa nu l-am folosit (l-am pastrat pentru o data viitoare si am urmat intocmai reteta din cartea Nigellei Lawson).

- Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Fileurile de ansoa se feliaza fin.
- Usturoiul se curata, se spala si se feliaza fin (se poate folosi usturoi zdrobit, dupa preferinta).

- Rosiile se taie bucatele.
- Maslinele se taie marunt (eu le-am feliat doar).

- Uleiul se pune intr-un wok cu diametru mare. Cand uleiul este incins se pun bucatelele de ansoa si se prajesc timp de aproximativ 3 minute, pana cand aproape se topesc.
- Se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute. Se lasa amestecul pe foc aproximativ un minut, amestecand continuu.

- Se adauga rosiile, maslinele si caperele. Se lasa amestecul pe foc timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa putin.

- Se condimenteaza amestecul dupa preferinta.
- Pastele fierte se scurg si se adauga peste sosul din wok. Daca este necesar puteti adauga suplimentar putina apa in care au fiert pastele (astfel se vor incorpora mai bine).

- Se presara la suprafata patrunjel tocat (optional) inainte de servire.
Ingredientele mentionate sunt pentru 4-6 portii.
Reteta apartine Nigellei Lawson si este publicata in cartea acesteia ”Gateste cu pasiune”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci