Ingrediente
● 400 g paste fainoase(preferabil tagliateli) |
● 300 g carne tocata(pui,porc vita etc) |
● 2-3 catei de usturoi |
● 2-3 cepe |
● sare |
● piper |
● 3-4 cartofi |
● 1 carnacior afumat |
● 3 rosii sau 1 cutie rosii in bulion |
● 200 g cascaval |
● patrunjel si marar taiate fin |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
50min
Se curata cartofii de coaja si se taie cubulete,apoi se pun intr-o oala la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert de jumatate se adauga pastele peste cartofi si se mai lasa inca 6-7 minute.
Intre timp se face un sos astfel:
Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt, si se pune la calit in doua linguri ulei la foc foarte mic pana ce se topeste (se adauga din cand in cand cate o lingura de apa peste ea) apoi se pun rosiile decojite si taiate cubulete si se mai lasa un pic la fiert 4-5 minute.
Se scurg pastele cu cartofii de apa, si se pune intr-o tava, peste ei se pune sosul, piperul, verdeata si carnaciorul taiat felii.
Se rade deasupra putin cascaval si se baga tava la cuptor cam 20 de minute.
Se serveste calda cu o salata verde langa ea Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de carne cu paste si cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Intre timp se face un sos astfel:
Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt, si se pune la calit in doua linguri ulei la foc foarte mic pana ce se topeste (se adauga din cand in cand cate o lingura de apa peste ea) apoi se pun rosiile decojite si taiate cubulete si se mai lasa un pic la fiert 4-5 minute.
Se scurg pastele cu cartofii de apa, si se pune intr-o tava, peste ei se pune sosul, piperul, verdeata si carnaciorul taiat felii.
Se rade deasupra putin cascaval si se baga tava la cuptor cam 20 de minute.
Se serveste calda cu o salata verde langa ea Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de carne cu paste si cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
kukykka
• 08.01.2009 21:02:41
Carnea tocata se adauga in sos inaintea rosiilor. Cel putin in zona mea de resedinta.
chriss_lady
• 04.06.2008 18:37:44
Aceasta reteta este incompleta deoarece nu se spune nimic despre carnea tocata.........care face parte din ingrediente........ce s-a intimplat cu ea?????? Nu e posibil asa ceva.......o reteta incompleta si publica pe deasupra.......va dati seama ce prepara gospodinele daca se iau dupa asemenea retete??
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 06.12.2010 23:35:46
o mananci tu cruda pe aceea...daca stiati sa gatiti va dadeati seama singure.ea macar stie...relelor