Pandispan cu capsuni - pufos si delicat

Pandispanul cu capsuni este o combinatie delicioasa intre un blat pufos si aerat si aroma proaspata si dulce a capsunilor. Este un desert minunat, perfect pentru a fi savurat în zilele calde de primavara sau vara.

Portii
5
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu capsuni - pufos si delicat

Ingrediente

  • • 4 oua mari, la temperatura camerei
  • • 150 g zahar granulat
  • • 150 g faina de grau
  • • 1 lingurita esenta de vanilie
  • • Un praf de sare
  • • 200 g capsuni proaspete, curatate si taiate in bucati mici
  • • Zahar pudra pentru presarat (optional)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tapeteaza o tava de copt (aproximativ 23x33 cm) cu hartie de copt si unge-o cu putin ulei sau unt.
Pregateste aluatul: Intr-un bol mare, bate ouale cu un mixer electric sau un mixer manual pana cand devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adauga treptat zaharul granulat si continua sa bati pana cand obtii o compozitie pufoasa si deschisa la culoare.
Adauga aromele: Adauga esenta de vanilie si un praf de sare in compozitia de oua si amesteca usor pentru a le combina.
Incorporeaza faina: Cerne faina deasupra compozitiei de oua si amesteca usor cu o spatula de silicon sau o lingura mare, pana cand faina este complet incorporata si nu mai sunt cocoloase vizibile.
Adauga capsunile: Adauga bucatile de capsuni in aluat si amesteca usor pentru a le distribui uniform.
Coace pandispanul: Toarna amestecul in tava pregatita si niveleaza suprafata cu o spatula. Coace în cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand pandispanul este auriu si trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in centrul pandispanului trebuie sa iasa curata).
Raceste si serveste: Dupa ce pandispanul este copt, lasa-l sa se raceasca in tava timp de cateva minute, apoi scoate-l din tava si transfera-l pe un gratar de racire pentru a se raci complet. Taie in bucati si presara cu zahar pudra inainte de servire, daca doresti.
Aceasta reteta simpla de pandispan cu capsuni este perfecta pentru a te bucura de dulceata capsunilor proaspete intr-un desert usor si delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra de pandispan cu capsuni, te invitam sa incerci si altele: tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat, rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa sau rulada cu ciocolata si capsuni

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici