Pandispanul cu capsuni este o combinatie delicioasa intre un blat pufos si aerat si aroma proaspata si dulce a capsunilor. Este un desert minunat, perfect pentru a fi savurat în zilele calde de primavara sau vara.
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tapeteaza o tava de copt (aproximativ 23x33 cm) cu hartie de copt si unge-o cu putin ulei sau unt.
Pregateste aluatul: Intr-un bol mare, bate ouale cu un mixer electric sau un mixer manual pana cand devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adauga treptat zaharul granulat si continua sa bati pana cand obtii o compozitie pufoasa si deschisa la culoare.
Adauga aromele: Adauga esenta de vanilie si un praf de sare in compozitia de oua si amesteca usor pentru a le combina.
Incorporeaza faina: Cerne faina deasupra compozitiei de oua si amesteca usor cu o spatula de silicon sau o lingura mare, pana cand faina este complet incorporata si nu mai sunt cocoloase vizibile.
Adauga capsunile: Adauga bucatile de capsuni in aluat si amesteca usor pentru a le distribui uniform.
Coace pandispanul: Toarna amestecul in tava pregatita si niveleaza suprafata cu o spatula. Coace în cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand pandispanul este auriu si trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in centrul pandispanului trebuie sa iasa curata).
Raceste si serveste: Dupa ce pandispanul este copt, lasa-l sa se raceasca in tava timp de cateva minute, apoi scoate-l din tava si transfera-l pe un gratar de racire pentru a se raci complet. Taie in bucati si presara cu zahar pudra inainte de servire, daca doresti.
Aceasta reteta simpla de pandispan cu capsuni este perfecta pentru a te bucura de dulceata capsunilor proaspete intr-un desert usor si delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra de pandispan cu capsuni, te invitam sa incerci si altele: tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat, rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa sau rulada cu ciocolata si capsuni
Pofta buna!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii