Pandispan cu capsuni - pufos si delicat

Pandispanul cu capsuni este o combinatie delicioasa intre un blat pufos si aerat si aroma proaspata si dulce a capsunilor. Este un desert minunat, perfect pentru a fi savurat în zilele calde de primavara sau vara.

Portii
5
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu capsuni - pufos si delicat

Ingrediente

  • • 4 oua mari, la temperatura camerei
  • • 150 g zahar granulat
  • • 150 g faina de grau
  • • 1 lingurita esenta de vanilie
  • • Un praf de sare
  • • 200 g capsuni proaspete, curatate si taiate in bucati mici
  • • Zahar pudra pentru presarat (optional)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tapeteaza o tava de copt (aproximativ 23x33 cm) cu hartie de copt si unge-o cu putin ulei sau unt.
Pregateste aluatul: Intr-un bol mare, bate ouale cu un mixer electric sau un mixer manual pana cand devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adauga treptat zaharul granulat si continua sa bati pana cand obtii o compozitie pufoasa si deschisa la culoare.
Adauga aromele: Adauga esenta de vanilie si un praf de sare in compozitia de oua si amesteca usor pentru a le combina.
Incorporeaza faina: Cerne faina deasupra compozitiei de oua si amesteca usor cu o spatula de silicon sau o lingura mare, pana cand faina este complet incorporata si nu mai sunt cocoloase vizibile.
Adauga capsunile: Adauga bucatile de capsuni in aluat si amesteca usor pentru a le distribui uniform.
Coace pandispanul: Toarna amestecul in tava pregatita si niveleaza suprafata cu o spatula. Coace în cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand pandispanul este auriu si trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in centrul pandispanului trebuie sa iasa curata).
Raceste si serveste: Dupa ce pandispanul este copt, lasa-l sa se raceasca in tava timp de cateva minute, apoi scoate-l din tava si transfera-l pe un gratar de racire pentru a se raci complet. Taie in bucati si presara cu zahar pudra inainte de servire, daca doresti.
Aceasta reteta simpla de pandispan cu capsuni este perfecta pentru a te bucura de dulceata capsunilor proaspete intr-un desert usor si delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra de pandispan cu capsuni, te invitam sa incerci si altele: tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat, rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa sau rulada cu ciocolata si capsuni

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert chec pufos
Bucataras.RO

Desert chec pufos

Treaba e urmatoarea, ca Mami, bunica din partea mamei facea un chec delicios, nu stiu reteta, ea nu mai este, caietul ei cu...

Desert chec pufos
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala