Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică pentru simturi. Cu un aspect asimetric si farmecul sau rustic, aceasta tarta aduce în prim-plan gustul bogat si aromat al capsunilor proaspete, incorporate intr-o crusta crocanta si frageda.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr de faina
  • 100 g de unt rece, cubulete
  • 2 linguri de zahar
  • Un praf de sare
  • 3-4 linguri de apa rece
  • Pentru umplutura :
  • 400 gr de capsuni, taiate în jumatati sau feliute
  • 2 linguri de zahar (sau după gust, in functie de dulceata capsunilor)
  • Sucul de la jumatate de lamaie
  • 1 lingura de faina sau amidon de porumb
  • Pentru glazura:
  • 1 ou, batut (optional)
  • Zahar pudra pentru presarat (optional)

Mod de preparare

Pregatirea aluatului:
Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul și sarea. Adauga untul si foloseste varfurile degetelor pentru a-l freca în faina pana când amestecul devine nisipos si nu mai sunt bucati mari de unt. Adauga apa rece, treptat, amestecand continuu, pana cand se formeaza un aluat omogen. Ai grija să nu adaugi prea multa apa. Infasurat în folie alimentara, lasa aluatul la frigider timp de cel putin 30 de minute sau pana cand este gata sa fie folosit.

Pregatirea umpluturii:
Intr-un bol mare, amesteca zaharul cu capsunile, sucul de lamaie si faina sau amidonul de porumb, pana cand capsunile sunt bine acoperite. Lasa deoparte pentru a se macera putin in timp ce pregatesti aluatul.

Asamblarea tartei:
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Scoate aluatul din frigider si intinde-l intr-un cerc pe o foaie de copt. Nu trebuie să fie perfect rotund, doar facem tarta rustica. Asaza umplutura de capsuni in centrul aluatului, lasand aproximativ 5 cm de margini libere. Incepe să pliezi marginile aluatului peste umplutura, formand pliuri și lasand centrul descoperit, ca in poze.

Coacere:
Coace tarta in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute sau pana cand crusta este aurie si umplutura este usor cazuta.

Servire:
După ce tarta a fost coaptă, las-o să se odihnească timp de câteva minute inainte de a o taia. Presara zahar pudra peste tarta calda sau serveste-o cu inghetata de vanilie sau frisca, daca doresti.

Daca v-a placut retetea noastra de tarta rustica cu capsuni, va recomandam sa aruncati un ochi si la aceste retete, pentru inspiratie: rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa, rulada cu mascarpone si capsuni, tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie sau cheesecake fara coacere cu capsuni. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
3
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
5
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Desert bomboane Raffaello
Bucataras.RO

Desert bomboane Raffaello

Reteta pentru un picnic reusit

Desert bomboane Raffaello
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura