Terina de Peste cu Spanac

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Pentru terina:
400 g peste alb, fara oase
2 albusuri de ou
150 g spanac
sare
piper alb
Pentru sos si decor:
bulion
smantana
lamaie
patrunjel

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se da pestele prin masina de tocat-eu l-am pus la robot. Ah, si punga era de 600 de g de cod, dar cred ca daca aveam 1 kg era mai bine...

Se amesteca cu albusurile, se asezoneaza cu sare si piper. Eu l-am stropit cu putina zeama de lamaie dupa ce l-am decongelat, sters, uscat...

Spanacul, fiert in apa cu sare pentru a-si mentine culoarea verde se scurge, se toaca si se trage la tigaie in unt.

Intr-un vas Jena, uns cu ulei si tapetat cu folie de aluminiu sau pergament- eu n-am avut vas Jena decat rotund si nu mergea... si in tava de chec iar nu mergea ca era prea mare tava pt. cantitatile destul de mici... si am gasit o tavitza, de fapt o cutie pt. cuptorul cu microunde, numai buna pt. terina mea.

Asaaa... am pus in cutiutza un strat de peste, un strat de spanac, de fapt, stratul de spanac... si inca un strat de peste.

Am pus cutia intr-o tava cu apa la cuptor, adica in bain-marie, timp de 25 de minute.

Dupa ce a fost gata, l-am lasat la racit, l-am taiat in felii si am suprapus doua felii una peste alta... cred ca la fel au facut si cei din revista...

Se serveste cu sos couli (rosii mixate, strecurate, asezonate cu sare, piper, ulei, otet si tabasco) - asa scrie la revista... eu n-am avut rosii-v-am zis ca nu-mi plac? - si nici tabasco... Am folosit bulion facut de soacra-mea.

Se decoreaza cu semirondele de lamaie, patrunjel si trandafir de rosii- tot la revista zice, - eu am facut un trandafir de lamaie si stelute de smantana. Parca-s floricele, nu?

Cantitatile sunt pt. 4 persoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Terina de Peste cu Spanac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Terina de Peste cu Spanac