Somon Dietetic si Medalion cu Sos de Macris

Complexitate
redusa
Somon Dietetic si Medalion cu Sos de Macris

Ingrediente

  • 4 bucati (file) de somon
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • rosmarin uscat si bine maruntit
  • totul dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar nerafinat
  • legume (am avut doar morcovi si pastarnac)
  • usturoi uscat dupa gust
  • vin pentru stropit pestele (optional) sos macris (http://www reteteculinare ro/forum/discutii/sos_de_macris-11530/)

Mod de preparare

Deci luam fileurile de somon, le spalam bine, verificam sa nu ramana in ele nici un oscior razlet dupa care le asezam pe un gratar intr-o tava care merge la cuptor. Saram, piperam, presaram mararul, usturoiul uscat si tocat bine deasupra precum si rosmarinul fin tocat.

Stropim cu vin daca il folosim (eu nu am folosit) si punem la cuptor la temperatura de 350 f sau 180 c pentru 15 minute. Daca aveti cumva fileurile groase (2 cm sau mai mult) atunci se mareste timpul de coacere.

Pentru a sti exact cand este gata somonul, deschidem usa cuptorului si daca vedem pe suprafata lui urme albicioase cu aspect de grasime, atunci asta inseamna ca in cateva minute (2-3) pestele e gata. Scoatem din cuptor si acoperim cu o hartie de copt si cu folie de aluminiu deasupra.

In timp ce se coace pestele, curatam morcovi, pastarnac, cartofi, fasole etc ... ce legume vreti sa folositi, le taiati la marime egale (aproximativ) si le puneti intr-o sita asezata deasupra unui vas cu apa care fierbe.

Acoperiti sa nu iasa aburii afara si fierbeti asa pana sant destul de moi dar totusi crocante. Asezam legumele fierte la abur langa peste si servim cu mujdei. Se presara deasupra rosmarin proaspat dar foarte fin tocat.

Pentru medalionul de somon cu sos de macris ..... dintr-un flie de somon se decupeaza cateva bucati in forma rotunda (pielea se indeparteaza). Resturile formate in urma decuparii se pun in punga si se pastreaza la congelatorsau se prajesc si ele in ulei si se folosesc la o mancare de paste fainoase.

Intr-o tigaie se pune uleiul si zaharul nerafinat si se pune pe flacara la foc moale. Cand este destul de fierbinte uleiul se introduce medalioanele de somon care in prealabil au fost sarate, piperate, presarate cu rosmarin, marar si usturoi. Se prajeste in uleiul incins pe ambele parti pana prinde o crusta aurie, crocanta.

Se aseaza deasupra sosului de macris, se presara usturoi uscat deasupra si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Turtite a la Lubita
Bucataras.RO

Turtite a la Lubita

De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!

Turtite a la Lubita
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura