Se spala pestele si se portioneaza in 4 bucati egale.
Se pregateste un vas de sticla termorezistent (SIMAX) care se unge cu 2 linguri de ulei de masline.
Apoi se taie o ceapa pestisori si se aranjeaza pe fundul vasului.
Se iau cele 4 bucati de peste si se aseaza in vasul de sticla peste patul de ceapa. Acum se taie cealalta ceapa tot pestisori impreuna cu un ardei si se presara peste bucatile de peste.
Tot peste bucatile de peste se mai adauga cei 4 catei de usturoi taiati felii.
Se asezoneaza cu 1 lingurita de delikat, 1 lingurita de cimbru si 2 linguri de ulei de masline.
La sfarsit se adauga 100 ml de apa se pune capacul si se da la cumptor pentru 40 de minute la foc potrivit.
Pofta buna ;)
Se serveste cald avand ca garnitura un orez fiert la aburi. Se poate servi un vin alb demi-sec.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii