Ingrediente
● 6-8 fileuri de peste alb ( eu am avut un soi de calcan, se cheama SOLE) |
● 50 gr somon afumat |
● 100 gr creveti |
● 100 gr carne de crab ( eu am avut imitatie) |
● 1 ou |
● sare, piper |
● 1/2 ceapa tocata f marunt |
● 2 catei de usturoi |
● o lingura de marar tocat |
● 5 linguri vin alb sec |
● 5 linguri supa de pui |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac roz. Intr-un robotel de bucatarie se pune carnita de crab, crevetii cu sosul de ceapa, somonul afumat, un ou crud, marar tocat, sare si piper si se pulseaza pana se obtine un mousse.
Se sareaza si pipereaza fileurile de peste pe ambele parti apoi se intinde cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata de peste si se ruleaza, nu f. strans. Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si se toarna pe langa amestecul de zeama de supa si vin, si se dau 20-25 min la cuptor la foc mediu.
Sos de vin si sofran
300 ml vin alb
5 boabe piper
codita de la 2-3 fire de marar ( frunzulitele se toaca separat)
2 fire de cimbru
1/2 ceapa tocata f. marunt 1 catel de usturoi strivit
4 linguri de smantana lichida
50 gr unt
sare, piper, un varf de cutit de praf de sofran (sau cateva fire)
Se fierbe vinul, boabele de piper, coditele de marar si cimbru, ceapa si usturoiul la foc foarte mic pana se reduce la 1/3. Se adauga smantana lichida, sare si piper dupa gust si se lasa sa clocoteasca, pana scade si se ingroasa. Se adauga apoi cate o lingurita de unt si se amesteca pana s-a topit complet si de-abia apoi se mai pune inca o lingurita, si tot asa pana se incorporeaza tot untul.
Se da la o parte de pe fic si se adauga praful de sofran, numai putin si o sa aiba o culoare f. galbena si un parfum deosebit. Mie imi plac tare mult condimentele de mici si am pus un varf de lingurita in sos si la fel si in umplutura pt. ca imi place amestecul de condimente.
Sos de rosii cu usturoi
2 rosii f. coapta
4 catei de usturoi
o lingura de ulei
sare
Se freaca usturoiul pisat cu sare si ulei ca la mujdei pana se face o pasta-maioneza, apoi se adauga rosiile decojite tocate foarte marunt. Se pune sosul in robotel si se pulseaza de cateva ori pana se face un piure, apoi se pune intr-o strecuratoare fina sa curga toata apa lasata de rosii.
Se servesc rulourile cu sosul alb si cel de rosii si usturoi cu garnitura de cartofi natur sau orez ( f. bun cel basmati ca e mai aromat). Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulouri de peste cu sos de vin si sofran" nu uita sa ii faci un review.
Se sareaza si pipereaza fileurile de peste pe ambele parti apoi se intinde cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata de peste si se ruleaza, nu f. strans. Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si se toarna pe langa amestecul de zeama de supa si vin, si se dau 20-25 min la cuptor la foc mediu.
Sos de vin si sofran
300 ml vin alb
5 boabe piper
codita de la 2-3 fire de marar ( frunzulitele se toaca separat)
2 fire de cimbru
1/2 ceapa tocata f. marunt 1 catel de usturoi strivit
4 linguri de smantana lichida
50 gr unt
sare, piper, un varf de cutit de praf de sofran (sau cateva fire)
Se fierbe vinul, boabele de piper, coditele de marar si cimbru, ceapa si usturoiul la foc foarte mic pana se reduce la 1/3. Se adauga smantana lichida, sare si piper dupa gust si se lasa sa clocoteasca, pana scade si se ingroasa. Se adauga apoi cate o lingurita de unt si se amesteca pana s-a topit complet si de-abia apoi se mai pune inca o lingurita, si tot asa pana se incorporeaza tot untul.
Se da la o parte de pe fic si se adauga praful de sofran, numai putin si o sa aiba o culoare f. galbena si un parfum deosebit. Mie imi plac tare mult condimentele de mici si am pus un varf de lingurita in sos si la fel si in umplutura pt. ca imi place amestecul de condimente.
Sos de rosii cu usturoi
2 rosii f. coapta
4 catei de usturoi
o lingura de ulei
sare
Se freaca usturoiul pisat cu sare si ulei ca la mujdei pana se face o pasta-maioneza, apoi se adauga rosiile decojite tocate foarte marunt. Se pune sosul in robotel si se pulseaza de cateva ori pana se face un piure, apoi se pune intr-o strecuratoare fina sa curga toata apa lasata de rosii.
Se servesc rulourile cu sosul alb si cel de rosii si usturoi cu garnitura de cartofi natur sau orez ( f. bun cel basmati ca e mai aromat). Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulouri de peste cu sos de vin si sofran" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany