Peste Prajit, in Crusta cu Bere

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

4 fileuri de cod sau alt peste (750 g), fiecare gros de circa 2 cm
1 cana (160 g) faina
250 ml bere blonda
1/2 lingurita praf de copt
1 ou mare, cu albusul separat de galbenus
sare grunjoasa
piper proaspat macinat
ulei de rapita sau porumb pentru prajit la temperaturi inalte

Mod de preparare

Tamponati fileurile sa se usuce, apoi presarati-le cu sare si piper proaspat macinat pe toate partile. Lasati-le intr-un vas acoperit, la loc racoros, circa 30 min-1 ora.

Intre timp, amestecati intr-un bol, faina, praful de copt, 1/2 lingurita sare si 1/4 lingurita piper proaspat macinat.

Turnati berea intr-un alt bol si bateti-o impreuna cu galbenusul.

Faceti o gropita in mijlocul amestecului de faina, adaugati treptat berea si bateti pana se formeaza un aluat moale. Lasati sa se odihneasca 20-30 min.

Adaugati albusul batut spuma in aluat, dupa ce timpul de stat la odihna a expirat si inglobati-l. Incingeti uleiul la 185 grade.

Scufundati cate 2 fileuri in aluat, scurgeti de picaturile in exces si puneti-le in uleiul incins. Prajiti-le pana devin aurii, intorcandu-le si scoateti pe servete absorbante. Procedati la fel cu restul de fileuri.

Intre timp, incingeti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea inferioara. Treceti fileurile prajite pe un platou termorezistent, intr-un singur strat si dati la cuptorul preincalzit, pentru cateva minute.

Serviti cat este cald. L-am servit cu cartofi prajiti.
Cateva reguli generale privind modalitatea de prajire in ulei al unui aliment

Pentru un aliment perfect crocant si auriu, prajit la o temperatura inalta, este esential ca uleiul sa fie mentinut la temperatura corecta.
Potriviti focul astfel incat sa va asigurati ca temperatura uleiului incins nu scade sub 180 grade celsius - ceea ce ar face ca alimentul sa absoarba uleiul si sa devina unsuros - dar nici sa nu se ridice peste 190 grade celsius, fiindca s-ar praji prea tare la exterior, fara sa se patrunda la interior.
Daca aveti posibilitatea, folositi un termometru pentru prajit la temperaturi inalte.
ATENTIE, uleiul incins peste 200 grade celsius poate izbucni in flacari.
Folositi spumiera sau clestele atunci cand cufundati alimentele in ulei, ca sa nu va stropiti si sa va ardeti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Peste Prajit, in Crusta cu Bere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lilianacostache
•  19.03.2010 09:02:07

Aiii...mi-ai adus aminte de fish'n chips! Deja imi lasa gura apa, Lucia! Scotienii, pe langa soiul de cod (haddock ii spun ei) prajit in acelasi aluat si cartofii prajiti, adauga si un fel de chisalita de mazare sau icre de mazare (mazarea calda, zdrobita, frecata cu usturoi, ulei, sare, piper si un pic de otet) Phiii...o nebunie, nu alta!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Peste Prajit, in Crusta cu Bere