Pestele se spala, se curata, i se scot toate oasele (se pune pestele cu burta in jos si cu un cutit bine ascutit se patrunde de o parte si de alta a sirei astfel incat sa ramana si oasele de la inotatoare. Cand s-a ajuns la oasele de la burta se ia o furculita si se trage incet pentru a lua carnea si a ramane oasele).
Se pune pe o planseta si se taie in fasii (de preferat pe orizontala). Ceapa, morcovul, telina, ardeiul se spala si se toaca fie rondele, fie solzisor si se pun intr-o tava mai inalta.
Se prepara un amestec din foile de dafin, piper, busuioc (verde sau uscat) sare si pasta de tomate. De preferinta, se adauga intre 2-4 cani (de ceai) cu apa. Depinde cat de gros vrei sa fie sosul. Mie-mi place cu apa mai multa ca sa "inoate" efectiv.
Peste ceapa si celelalte legume se aseaza pestele (sa fie si ceva estetic) si se toarna amestecul cu pasta de tomate.
Se lasa la cuptor intre 30 de minute si 50 de minute, depinde cand sunt fierte legumele.
Pe un platou intins se pune o paleta de mamaliga sub forma de semiluna (ca o laguna) si un polonic (in cazul meu) din "balta pestelui". Sosul se intinde ramanand doar pestele pe uscat pe patul lui de legume.
Se poate pune deasupra busuioc tocat (6 frunzulite la portie)
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii