Peste Inotand in Sos

Postat pe: 08-08-2010
(0)

Ingrediente

4 bucati peste (macrou, cod etc)
2 cepe mari
2 morcovi mari
1 telina
1 ardei mare
foi de dafin
piper
busuioc
sare
1 borcan pasta de tomate de 400 g sau 720 dupa preferinta

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Pestele se spala, se curata, i se scot toate oasele (se pune pestele cu burta in jos si cu un cutit bine ascutit se patrunde de o parte si de alta a sirei astfel incat sa ramana si oasele de la inotatoare. Cand s-a ajuns la oasele de la burta se ia o furculita si se trage incet pentru a lua carnea si a ramane oasele).

Se pune pe o planseta si se taie in fasii (de preferat pe orizontala). Ceapa, morcovul, telina, ardeiul se spala si se toaca fie rondele, fie solzisor si se pun intr-o tava mai inalta.

Se prepara un amestec din foile de dafin, piper, busuioc (verde sau uscat) sare si pasta de tomate. De preferinta, se adauga intre 2-4 cani (de ceai) cu apa. Depinde cat de gros vrei sa fie sosul. Mie-mi place cu apa mai multa ca sa "inoate" efectiv.

Peste ceapa si celelalte legume se aseaza pestele (sa fie si ceva estetic) si se toarna amestecul cu pasta de tomate.

Se lasa la cuptor intre 30 de minute si 50 de minute, depinde cand sunt fierte legumele.
Pe un platou intins se pune o paleta de mamaliga sub forma de semiluna (ca o laguna) si un polonic (in cazul meu) din "balta pestelui". Sosul se intinde ramanand doar pestele pe uscat pe patul lui de legume.

Se poate pune deasupra busuioc tocat (6 frunzulite la portie)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Peste Inotand in Sos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Peste Inotand in Sos