Peste cu Iaurt si Verdeturi

Postat pe: 04-04-2012
(0)

Ingrediente

500 g file de peste alb
500 ml iaurt sau sana
1 ardei gras, rosu, taiat cubulete
100 ml smantana grasa
cascaval ras, dupa gust, pentru sos
2 oua
1 legatura busuioc proaspat, tocat marunt sau 1 lingura busuioc uscat
1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
3- 4 catei de usturoi, zdrobit
cascaval ras
unt
ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol iaurtul cu ½ din patrunjelul verde, busuiocul si usturoiul zdrobit. Dati la rece, cel putin 30 min.
Intre timp, spalati fileurile, uscati si condimentati cu sare si piper, pe ambele fete, dupa gust.
Prajiti-le in ulei incins, la foc potrivit, cate 1 min pe fiecare parte.
Asezati-le una langa alta intr-un vas termorezistent, uns cu unt.

Inglobati ouale, smantana, cascavalul ras (dupa gust), ardeiul rosu, in amestecul cu iaurt, condimentati cu sare si piper, dupa gust si turnati peste fileurile de peste, astfel incat acestea sa fie complet acoperite.
Dati la cuptorul incins, la foc mediu pentru aproximativ 30 min.

Cu 10- 15 min inainte de a fi gata, presarati uniform cascaval ras si restul de patrunjel verde. Dati din nou la cuptor pana ce pestele este facut si deasupra a prins o crusta frumos rumenita.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie peste si sos, presarat cu putin patrunjel verde si cubulete de ardei gras, rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Peste cu Iaurt si Verdeturi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Peste cu Iaurt si Verdeturi