Pangasius in Tempura cu Boia si Marar

Complexitate
redusa
Pangasius in Tempura cu Boia si Marar

Ingrediente

  • 4 filete de pangasius- puteti folosi si alt peste ce se preteaza la asa ceva
  • 120 gr faina
  • 120 ml apa
  • sare
  • piper alb
  • o lingurita de boia dulce
  • marar uscat sau proaspat, dupa gust
  • un varf de cutit de bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie sau praf de copt
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Fileurile de panga se zvanta bine cu un prosop de hartie sau servet de panza curat- eu am cateva ce le folosesc la zvantat carnea sau pestele si le spal prin fierbere de fiecare data, imi plac mai mult decat cele de hartie- si se taie prima data pe jumatate, apoi de scot " degetele": din coada va ies doar doua iar din partea dinspre cap 4. Se sareaza usor si se lasa deoparte.

Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca un pic pt omogenizare. Apoi se adauga cate un pic apa rece, dupa care, odata inmuiat se adauga si bicarbonatul stins. Puteti folosi si praf de copt, pe care il puneti de la inceput.

Adaugati apoi apa pana cand va iese un aluat mai gros ca cel de clatite, fluid, de consistenta unei smantani.

Puneti ulei din abundenta la incins- daca aveti friteuza mai bine- si treceti bucatile de peste prin aluat, in asa fel incat sa fie bine "imbaiat" peste tot. Apoi puneti la prajit pana cand se rumenesc doar un pic, panga fiind un peste ce nu necesita mult timp de preparare termica.

Scoateti pe un servet absorbant pt a elimina surplusul de grasime.

Se poate servi cald, ca fel principal, alaturi de o garnitura de cartofi natur sau legume la aburi sau ca aperitiv,, alaturi de un sos cocktail- maioneza, ketchup, tabasco, sos Worchesteire, suc de lamaie si portocala, bourbon sau coñac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa