Halaszle

Complexitate
redusa
Halaszle

Ingrediente

  • 1 crap cca 16kg (daca e mai mare nu e nici o problema)
  • 4 buc ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 rosii
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 borcanel de pasta de ardei iute
  • sare

Mod de preparare

1. Pestele se curata de solzi se spala si se taie fasii late de 2 degete. Se sareaza si se pune la rece .

2. Ceapa, ardeii se toaca marunt si se pun la calit pe 5 linguri de ulei (untura), se adauga rosiile decojite si taiate cubulete , o lingurita sare (facultativ ardei iute), si se acopera cu aproximativ 3.5 litri apa. In acest moment introducem si cateva bucati de peste sa fiarba(eu am pus partea de la coada, dar cui ii place poate sa puna si capul de la peste), si lasam sa fiarba la foc mic dupa ce a dat in clocot timp de 2 ore. Astfel obtinem zeama de baza.

3. Strecuram totul si grosul ce ne ramane il pasiram (eu am dat prin blender si apoi am dat pe strecuratoare) si il punem inapoi in zeama strecurata. Acum adaugam restul de peste si borcanelul cu pasta de ardei iute si boiaua si eventual daca mai necesita codimentam cu sare. Lasam cca.15 minute sa mai fiarba cu bucatile de peste dar sa avem grija sa nu amestecam cu lingura in el sa nu se sfarme bucatile de peste ,oala se scutura.
Cu acest tip de mancare se potriveste de minune un vin rosu sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Ciorba de loboda acrita cu bors
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Parteneri
Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci
Bucataras.RO

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!