Ingrediente
● 1 crap cca 16kg (daca e mai mare nu e nici o problema) |
● 4 buc ceapa |
● 2 ardei grasi |
● 2-3 rosii |
● 2 linguri boia dulce |
● 1 borcanel de pasta de ardei iute |
● sare |
Mod de preparare
1. Pestele se curata de solzi se spala si se taie fasii late de 2 degete. Se sareaza si se pune la rece .
2. Ceapa, ardeii se toaca marunt si se pun la calit pe 5 linguri de ulei (untura), se adauga rosiile decojite si taiate cubulete , o lingurita sare (facultativ ardei iute), si se acopera cu aproximativ 3.5 litri apa. In acest moment introducem si cateva bucati de peste sa fiarba(eu am pus partea de la coada, dar cui ii place poate sa puna si capul de la peste), si lasam sa fiarba la foc mic dupa ce a dat in clocot timp de 2 ore. Astfel obtinem zeama de baza.
3. Strecuram totul si grosul ce ne ramane il pasiram (eu am dat prin blender si apoi am dat pe strecuratoare) si il punem inapoi in zeama strecurata. Acum adaugam restul de peste si borcanelul cu pasta de ardei iute si boiaua si eventual daca mai necesita codimentam cu sare. Lasam cca.15 minute sa mai fiarba cu bucatile de peste dar sa avem grija sa nu amestecam cu lingura in el sa nu se sfarme bucatile de peste ,oala se scutura.
Cu acest tip de mancare se potriveste de minune un vin rosu sec. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Halaszle" nu uita sa ii faci un review.
2. Ceapa, ardeii se toaca marunt si se pun la calit pe 5 linguri de ulei (untura), se adauga rosiile decojite si taiate cubulete , o lingurita sare (facultativ ardei iute), si se acopera cu aproximativ 3.5 litri apa. In acest moment introducem si cateva bucati de peste sa fiarba(eu am pus partea de la coada, dar cui ii place poate sa puna si capul de la peste), si lasam sa fiarba la foc mic dupa ce a dat in clocot timp de 2 ore. Astfel obtinem zeama de baza.
3. Strecuram totul si grosul ce ne ramane il pasiram (eu am dat prin blender si apoi am dat pe strecuratoare) si il punem inapoi in zeama strecurata. Acum adaugam restul de peste si borcanelul cu pasta de ardei iute si boiaua si eventual daca mai necesita codimentam cu sare. Lasam cca.15 minute sa mai fiarba cu bucatile de peste dar sa avem grija sa nu amestecam cu lingura in el sa nu se sfarme bucatile de peste ,oala se scutura.
Cu acest tip de mancare se potriveste de minune un vin rosu sec. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Halaszle" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany