Halaszle

Complexitate
redusa
Halaszle

Ingrediente

  • 1 crap cca 16kg (daca e mai mare nu e nici o problema)
  • 4 buc ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 rosii
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 borcanel de pasta de ardei iute
  • sare

Mod de preparare

1. Pestele se curata de solzi se spala si se taie fasii late de 2 degete. Se sareaza si se pune la rece .

2. Ceapa, ardeii se toaca marunt si se pun la calit pe 5 linguri de ulei (untura), se adauga rosiile decojite si taiate cubulete , o lingurita sare (facultativ ardei iute), si se acopera cu aproximativ 3.5 litri apa. In acest moment introducem si cateva bucati de peste sa fiarba(eu am pus partea de la coada, dar cui ii place poate sa puna si capul de la peste), si lasam sa fiarba la foc mic dupa ce a dat in clocot timp de 2 ore. Astfel obtinem zeama de baza.

3. Strecuram totul si grosul ce ne ramane il pasiram (eu am dat prin blender si apoi am dat pe strecuratoare) si il punem inapoi in zeama strecurata. Acum adaugam restul de peste si borcanelul cu pasta de ardei iute si boiaua si eventual daca mai necesita codimentam cu sare. Lasam cca.15 minute sa mai fiarba cu bucatile de peste dar sa avem grija sa nu amestecam cu lingura in el sa nu se sfarme bucatile de peste ,oala se scutura.
Cu acest tip de mancare se potriveste de minune un vin rosu sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute